2 modele de sisteme de pontaj de la Big IT Solutions

kit-fpap-8Sisteme de pontaj cu carduri de proximitate sau sisteme de pontaj biometrice, tu ce alegi? Citeste despre fiecare dintre aceste variante si alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine.

Sisteme de pontaj cu carduri de proximitate

Sisteme de pontaj cu carduri de proximitate permit controlul si gestionarea atat a intrarilor cat si a iesirilor, astfel incat monitorizarea activitatilor desfasurate intr-un anumit perimetru de catre personal este foarte atent realizata.

Se inregistreaza chiar data, ora, minutul si secunda pentru fiecare eveniment de intrare sau de iesire, iar pe baza acestor date se realizeaza pontajul si listarea foilor de prezenta. Desigur, accesul se face doar in locurile special amenajate folosindu-se carduri RFID validate de catre cititoarele de proximitate ce au fost instalate la intrarea si la iesirea din perimetrul monitorizat.

Retine ca toate cititoarele de proximitate sunt monitorizate de catre un SERVER sau de un Dispecer Central, adica este vorba despre un calculator ce poate salva intr-o baza de date toate informatiile legate de intrari si iesiri. In acest mod controlul este strict si precis. Se pot chiar vizualiza filme scurte ale imaginilor inregistrate cu ajutorul DVR-urilor, filme ce sunt asociate evenimentelor care se produc la cititoarele de proximitate.

Care sunt avantajele unor astfel de sisteme de pontaj? Le putem nota cu liniuta astfel:

  • Evenimentele de intrare si cele de iesire au filme atasate. In cazul in care angajatii isi imprumuta intre ei cardurile, tu poti identifica inculpatii foarte rapid si cu probe zdrobitoare. Astfel vezi daca intra persoane straine in perimetrele protejate sau daca colegii sunt cei care ponteaza fraudulos;
  • Sistemul se poate instala foarte usor folosindu-se retelele ETHERNET deja existente. Manopera de instalare, dar si cheltuielile cu toate materialele auxiliare de montaj sunt cu mult reduse in acest mod;
  • Intre DVR-uri si cititoarele de proximitate nu este nevoie de o conexiune fizica. Redarea filmelor si sincronizarea se face cu ajutorul unui software, conexiunile hardware nefiind obligatorii;
  • Toate inregistrarile video se pastreaza in memoria interna a DVR-urilor si sunt preluate direct de acolo.

Sisteme de pontaj biometrice

In zilele noastre sisteme de pontaj trebuie sa fie mult mai complexe si sa nu se rezume doar la deschiderea si inchiderea usilor. Printre functiile pe care sistemele de pontaj trebuie sa le indeplineasca se numara si control acces pentru zonele de securitate, protejarea personalului si a cladirilor, protejarea echipamentelor, a depozitelor, dar si a datelor.

Astfel, sistemele de pontaj de ultima generatie sunt biometrice si ofera solutii individualizate pentru fiecare necesitate in parte. Programele de pontaj sunt specializate, preiau toate informatiile necesare si reusesc sa realizeze rapoarte de pontaj, rapoarte grafice, analize periodice, dar si exportul datelor pentru calcularea salariilor, evidenta orelor de program.

Sistemele de pontaj pot fi interconectate cu sisteme de avertizare antiefractie, cu sisteme antiincendiu si pot comanda chiar dispozitive de automatizare dintre cele mai diverse – aprinderea sau stingerea luminii, controlul ventilatiei sau a aerului conditionat. Important este faptul ca sisteme biometrice functioneaza pe baza de amprenta digitala.

Te intrebi de unde poti achizitiona unul dintre aceste 2 modele de sisteme de pontaj? De la Big IT Solutions din Pitesti!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.