6 tipuri de robineti industriali de la Alitatun

Stiai ca atat pentru industria alimentara, cat si pentru cea chimica sau pentru cea petroliera ai nevoie de robineti industriali? Daca esti si tu in cautarea de robineti industriali de calitate, Alitatun din Vaslui iti sta la dispozitie cu mai multe modele, in functie de necesitati. Insa, pentru a intelege cat mai bine ce sunt robinetii industriali si la ce folosesc este indicat sa dam o definitie si sa facem o clasificare a acestora.

Despre robineti industriali

6 tipuri de robineti industriali de la AlitatunRobinetul este o armatura sau un ansamblu de piese, care are rolul de a stabili, a intrerupe, a dirija si a regla circulatia si presiunea unui gaz sau a unui fluid printr-o conducta, mai exact printr-un tub ce poarta denumirea de valva sau, popular, robinet.

O alta definitie a robinetului spune ca acesta este un instrument mecanic care permite sau opreste curgerea fluidelor printr-o conducta, amesteca sau schimba directia de curgere, modifica debitul, presiunea, dar si temperatura unui fluid.

Un robinet este piesa cea mai grea a unui ansamblu de conducte. La ora actuala pe piata se gasesc o multime de modele de robineti, cu diverse intrebuintari. Daca este sa ne luam dupa domeniul in care sunt utilizati acesti robineti, ei pot fi folositi atat pentru lichide obisnuite, cat si pentru abur, gaze, materiale radioactive sau chiar gaze si fluide ce contin particule solide, ceea ce ii face atat de utilizati in industrie.

Robinetii pot functiona pana la 7000 de bari si pana la o temperatura de -200 de grade Celsius. In ceea ce priveste caldura extrema, robinetii suporta si temperaturi ridicate cum sunt cele din turnatorii.

Clasificare robineti industriali

In general, robinetii se clasifica astfel:

1. Dupa tipul racordului avem robineti:

– Cu filet;
– Cu flansa;
– Cu bratari;
– Cu racord olandez;
– Prin sudare cap la cap;
– Prin lipire tare;
– Stransi intre flanse;

2. Dupa tehnologia de fabricatie avem urmatoarele tipuri de robineti:

– Turnati;
– Forjati;
– Trasi sau extrudati;
– Turnati prin injectie;

3. Dupa modul de activare:

– Manuala;
– Automata;

4. Dupa directia de curgere:

– Drepti;
– Cu ventil oblic;
– Cu 3 cai;
– Cu 4 cai;
– Cu mai multe cai;

5. Dupa constructia corpului:

– Dintr-o singura piesa;
– Din 2 piese;
– Din 3 piese;
– Din mai multe piese.

De unde pot cumpara robineti industriali?

 

Daca doresti sa ai parte de calitate, poti lua legatura cu Alitatun. Compania iti pune la dispozitie mai multe modele de robineti industriali, printre care se numara:

6 tipuri de robineti industriali de la Alitatun11. Robineti fluture;

2. Robineti cu sertar;

3. Robineti cu sfera;

4. Robineti de retinere;

5. Robineti cu diafragma;

6. Robineti cu scaun.

Toate aceste 6 modele de robineti industriali nu numai ca sunt de calitate, dar sunt unele dintre cele mai cautate si mai des utilizate modele in industrie.

Alitatun are furnizori de renume international, robinetii fiind extrem de rezistenti si durabili chiar si in conditii dificile. In plus, robinetii industriali comercializati de Alitatun respecta standardele europene in vigoare, deci ii poti utiliza linistit.

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege robineti industriali de la Alitatun. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Alitatun? Pentru detalii, suna la numarul 0235-416.560 si 0745-047.669 sau trimite un e-mail pe adresa office@alitatun.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.