Accesorii motosapa – pregatirea lor pentru iarna

roata-frontala-pentru-transport

Vine iarna, bine-mi pare! Cam asa pare un gospodar linistit ca are tot ceea ce ii trebuie pentru gospodaria sa pe timp de iarna. Fie ca vorbim de necesarul de lemne pentru foc sau de faptul ca gradina a fost pregatita de iarna, sau ca in garajul casei aveti toate utilajele puse cu grija si pregatite pentru iarna. Insa, daca ati mai amanat aceste pregatiri, Gradinarul Gospodar vine sa va ofere cateva idei pentru a va pregati intregul set de echipamente, motosapa, tractorul si echipamentele lui sau seria de accesorii motosapa pe care le aveti, petnru venirea iernii, astfel incat la primavara acestea sa fie gara de actiune.

Toate tipurile de accesorii motosapa si utilaje au nevoie de ingrijire

In primul rand, pentru ca urmeaza sa petreceti ceva timp in garaj sau in spatiul de depozitare, este bine sa va imbracati corespunzator, si sa aveti la dumneavoastra cateva scule, mai multe carpe, solutie de curat si mai ales vaselina. Cele mai importante echipamente ce trebuiesc ingrijite sunt cele echipate cu motor, asdar, acordati acestora o atentie aparte. Curatati bine de tot orice urma de pamant sau depuneri folosind substante speciale de curatare urmand ca apoi sa le ungeti bine de tot partile mobile. De asemenea, asigurati-va ca motorul este bine lubrifiat verificand cantitatea de ameste de benzina cu ulei de motor unde este cazul.

Daca aveti accesorii motosapa trebuie sa verificati in primul rand daca exista urme de vopsea sarita de pe acestea. Locurile unde vopseaua este sarita pot fi zonele in care poate aparea rugina, iar niste accesorii motosapa ruginite nu arata bine in casa unui gospodar, nu-i asa? Asadar, este bine sa luati si un spray de vopsea, insa inainte de a aplica un nou strat, curatati bine de tot suprafetele cu un smirghel sau cu o perie de sarma. Apoi, fie aplicati un strat de grund urmat de vopsea, fie puteti aplica si vopseaua direct daca suprafatele au fost bine curatate de orice urma de vopsea veche si pete de grasime.

Depozitati toata seria de accesorii motosapa si utilaje intr-un loc ferit de inghet

Cum multe accesorii motosapa sunt prevazute cu elemente in miscare, este bine ca inainte de venirea iernii, acestea sa fie unse bine de tot pentru a preveni inghetarea acestora. Demontati fiecare roata, sau lama rotativa si asigurati-va ca aceasta este bine unsa. Vaselina nu numai ca elimina riscul infiltrarii apei in lagare sau rulmenti, actionand ca si etansator, dar aceasta si anuleaza riscul de inghet al articulatiei.

Ei bine, dupa o zi de lucru, pentru pregatirea intregii serii de accesorii motosapa si utilaje pe care le aveti in gospodarie, tot ceea ce va ramane de facut este sa va bucurati de comfortul casei dumneavoastra si sa mai verificati din cand-in-cand starea echipamentelor. Daca aveti nevoie de sfaturi si de accesorii sau echipamente agricole de orice fel, numai pe siteul nostru, www.gradinarul-gospodar.ro veti gasi tot ceea ce aveti nevoie la cele mai mici preturi, iar datorita echipei noastre de experti veti fi un gospodar informat si pregatit. Va asteptam cu drag!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.