Adeziv parchet in montarea pardoselilor de lemn

adeziv parchet

A-ti monta parchet in incaperile locuintei tale este una dintre solutiile cele mai bune, din mai multe puncte de vedere, practice sau estetice. Indiferent de tipul de parchet ales, cu siguranta ca locuinta ta va arata bine si vei reusi sa creezi o atmosfera calda si intima, asa cum ti-ai dorit. Unele tipuri de astfel de pardoseli se pot monta simplu, fara adeziv parchet, printr-un sistem de imbinare a lamelelor, pentru altele insa ai nevoie de aceasta solutie, pentru ca lemnul sau prefabricatul din lemn sa adere la stratul suport. Iar substantele de lipt se gasesc pe piata noastra intr-o varietate de tipuri, de aceea, daca ai nevoie pentru a-ti instala un anumit fel de parchet, trebuie sa stii dinainte de a-l cumpara care este cel mai potrivit.

 Adeziv parchet, tipuri si caracteristici

Exista astfel de substante care se potrivesc oricarui gen de parchet, fie el din lemn masiv, fie laminat sau multistratificat. Altele insa, sunt adecvate doar unora din pardoseli, avand caracteristici specifice. Atunci cand vrei sa termini rapid montarea podelei, este recomandabil sa folosesti poliuretanici bicomponenti, care fac parte din acel tip de adeziv parchet potrivit oricarei lucrari, in plus, se usuca foarte repede si finisajele se pot executa doar dupa o zi sau doua. Sunt cei mai utilizati in spatii comerciale sau in institutii care nu pot ramane nefunctionale pe perioade mari de timp.

 Rolul izolatiei fonice al unui adeziv parchet

Mai exista un alt tip, silanic, care nu are apa in componenta sa, in plus, se comporta si ca un izolant fonic. Cu el se poate obtine o foarte buna aderenta la stratul suport al parchetului masiv, din bambus, si a celui stratificat sau mozaic. Poate fi folosit chiar si in cazul podelelor flotante, in interioarele in care se opteaza pentru sistemul de incalzire prin pardoseala.

In ceea ce priveste instalarea parchetului, mai intai se determina mijlocul unui perete si se marcheaza cu creta, apoi, in functie de distanta pana la colturi, se calculeaza dimensiunea podelei care trebuie decorata. Bineinteles, inainte de toate, se curata foarte bine suportul, pentru a nu exista urme de alte materiale sau praf. Daca se si spala, trebuie asteptat o perioada suficienta pana la uscarea perfecta, inainte de aplicarea adezivului.

Instalarea pardoselii cu adeziv parchet

Este necesar ca stratul de solutie de lipire sa aiba o grosime potrivita, astfel incat lemnul sa se lipeasca bine, pe toata suprafata, insa nici foarte groasa, pentru a nu murdari inutil parchetul, in momentul in care se apasa peste el pentru a se lipi de suprafata suport.

Daca pardoseala se monteaza fara adeziv parchet, atunci, pentru fixarea lamelelor sunt folosite cuie sau un sistem special de cleme. Daca se folosesc totusi substantele adezive, incaperea trebuie sa fie foarte bine ventilata deoarece acestea emit mirosuri neplacute si chiar toxice. Este, de asemenea, recomandabil, ca pardoseala sa fie instalata de personal competent, adica de instalatori de meserie, care cunosc toate aspectele legate de acest gen de lucrari, indiferent daca este vorba de parchet din lemn masiv, laminat sau stratificat.

Pentru detalii www.decolandia.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.