Aliatul impotriva focului – materialele ignifugante

Substantele ignifugante sunt substante ce protejeaza diferite materiale impotriva focului. Acestea se utilizeaza pentru tratarea materialelor foarte inflamabile ce sunt folosite pentru realizarea diferitelor constructii.

Lemnul este un material cu importante caracteristici tehnice. Materialul lemnos este slab conducator de curent electric si confera structurilor de lemn o rezistentaignifuganti ridicata. Se foloseste lemnul in industria mobilei dar si pentru realizarea unor unelte. Un mic dezavantaj al acestui material este faptul ca este foarte inflamabil, iar in domeniile in care este utilizat acest aspect aduce dupa sine diferite riscuri.

Pentru a combate acest dezavantaj al lemnului au fost realizate solutii ignifugante ce au ca rol scaderea inflamabilitatii materialului tratat.

Firma timisoreana Mopeka Impex este unul dintre cei mai mari producatori de materiale ignifugante. Pe langa realizarea acestor solutii, firma timisoreana are o gama foarte bogata de produse pe care le pune la dispozitia clientilor sai. Dintre acestea amintim: sapunuri, detergenti auto, sampoane auto, produse de curatenie casnica, produse de curatenie industriala, produse chimice, detergent lichid, detartrant si multe altele. Avand capital integral privat si o echipa profesionista, produsele oferite de firma timisoreana Mopeka Impex sunt foarte bune calitativ si acopera activitati din diferite domenii, astfel satisfacand o gama larga de cerinte si nevoi ale clientilor.

Ignifugarea este un proces de tratare a suprafetelor cu material ignifugant. Se recomanda acest proces in cazul constructiilor noi, in cazul depozitelor, magaziilor etc. Aceste spatii sunt cele mai vulnerabile din punct de vedere al inflamabilitatii, de aceea este necesar un astfel de tratament cu solutie ignifuga.

Realizata corect, igignifugantinifugarea aduce dupa sine cateva avantaje precum: reducerea costurilor unei constructii, datorita eliminarii altor masuri de protectie anti-foc mult mai scumpe, protectia impotriva insectelor, localizarea incendiului la focarul initial. In acelasi timp, o ignifugare realizata corect va creste perioada de ardere lenta, in cazul izbucnirii unui incendiu. Ce inseamna aceasta ardere lenta? Arderea lenta este arderea dinaintea izbucnirii propriu-zise a incendiului. Este un aspect foarte important si ar trebui luat in seama.

Aceasta solutie ignifuga poate avea un aspect uleios, lichid. Se aplica prin pulverizare sau cu ajutorul unei pensule, iar apoi dupa 24 de ore de la prima aplicare se repeta acest tratament inca o data. Aceasta solutie blocheaza caracterul inflamabil al lemnului pana la o adancime maxima de 0.5 mm si in acelasi timp protejeaza lemnul si impotriva microorganismelor, a mucegaiului si a altora daunatori.

Un kilogram de solutie ignifuga realizata de firma Mopeka Impex va fi folosita pentru tratarea a trei metri cubi de lemn. Produsul nu este toxic, insa la folosirea lui se recomanda folosirea manusilor de cauciuc, deoarece solutia are in compozitie substante asemanatoare detergentilor de spalat vase.

Odata tratat materialul cu aceasta solutie ignifuganta se asigura o perioada de 5-6 ani de protectie impotriva focului.

Oferind servicii si produse de inalta calitate, firma timisoreana Mopeka Impex reprezinta solutia ideala in cazul in care aveti nevoie de solutii ignifugante, detergenti, substante pentru cosmetizarea masinii si multe altele. In cazul in care aveti orice fel de nelamurire nu ezitati sa contactati personalul firmei timisorene.

Puteti citi multe alte articole interesante accesand link-ul urmator www.articole-promo.ro .

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.