Ambivalenta tapetului si caracterul esential

 

Chiar daca parerile sunt divergente asupra tapetului la inceput, cu timpul au inceput sa fie impartite, mai ales ca unii au considerat ca este atractiv, curat si durabil, in timp ce altii au regretat ca moda pentru tapet a inlocuit alte metode de decorare a peretilor. Aceasta ambivalenta pe scara larga ce continua fata de tapet poate fi, intr-o mare masura, atribuita caracterului esential imitativ al tapetului. Este aproape intotdeauna proiectat sa arate ca altceva – tapiserie, catifea, chintz, draperii de matase, lenjerie, lemn, zidarie, murarala.

Imaginea tapetului a devenit o metafora pentru impartirea efemerului, spre deosebire de siguranta si durabilitate si mai ales pentru evaluarea aspectului fata de suprafata si substanta.

Modestia tapetului adus in randul oamenilor.

Inventia tiparirii masinilor si abrogarea accizelor pe hartie tiparita a pus tapetul la un nivel destul de modest in gospodariile populatiei. Prin urmare, a devenit important pentru formarea unui design cinstit, onest si propriu- zis, pe de o parte si excesele ieftine ale gustului popular pe de alta parte. Pe masura de tapetul a devenit o decorare standard in casele clasei muncitoare, a devenit mai putin la moda in gospodariile mai bogate, iar in ziua de azi si-a intrat in atributii, fiind din nou la moda, iar oamenii sa beneficieze de el, fiind mult mai usor de intretinut.

Chiar daca multi nu au recunoscut ca tapetul este o moda destul de buna, sa dovedit a fi si o moda extrem de durabila si a fost apreciata ca o decorare scumpa si luxoasa, acesta este adesea asociat cu curatenia si confortul si a devenit un fel de simbol de scurta durata pentru acasa si domesticitate, usor cooptat de scriitori si artisti.

Inlocuirea tapetului sau stricarea lui

Tapetul este in general, un material efemer, in timp mobilierul si textilele supravietuiesc adesea si trec de la o generatie la alta, tapetul este adesea deteriorar, acoperit sau inlaturat cu totul. In general, a fost cel mai simplu si relativ vorbind, cel mai ieftin aspect al decorarii interioare de inlocuit si, astfel este cel mai putin probabil sa supravietuiasca. Acest lucru este fericit, deoarece tapetul este cea mai elocventa intruchipare a modului de a schimba moda, dovezi vii ale gustului unui individ si cadrul fundamental al oricarei noi scheme de decoratii.

Alegerea corecta a tapetului.

De cele mai multe ori, este posibil ca sa nu ne pricepem sa alegem exact modelul de tapet care este avantajos pentru locuinta si tocmai de aceea avem nevoie de consultanta, iar Decolandia va ofera consultanta direct la domiciliu.

Modelele trebuie luate in functie si de culoarea mobilierului, deoarece ambianta trebuie sa fie una placuta si mai ales sa va simtiti bine cand intrati in incapere.

Totusi, pe www.decolandia.ro gasiti o gama larga de modele, de unde puteti alege ceea ce va doriti. Aceasta oportunitate este unica, deoarece nu foarte multi oameni opteaza pentru tapet, astfel incat sa fiti unic printre vecini sau printre prieteni. Tocmai de aceea va indrumam catre modele care sa va caracterizeze si sa puna in valoare caldura primitoare.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.