Amenajare gradini cu Moderngardendesing.ro

amenajari gradini

Gradina este o parte importanta a spatiului locativ pentru oricine, ea trebuie amenajata in asa fel incat sa fie pe placul tau. Sunt anumite trasaturi foarte importante atunci cand vrei sa iti amenajezi gradina de vis, cel mai important este sa fie un loc revigorant care sa vina in ajutorul celor care il folosesc. Diferentiate de preferintele fiecarei persoane, amenajarea gradinilor trebuie sa ajute la crearea unui spatiu intim si comod, dar care este si destul de usor de intretinut.

Dupa o zi stresanta la lucru, unde poti avea parte de relaxarea dorita cel mai bine? In gradina! Acest mic paradis verde nu cere numai investitii materiale, pe langa asta cere si atentia si timpul tau in vederea intretinerii. In vederea amenajarii unei gradini pe placul tau, trebuie luate in calcul anumite subiecte importante:

  •  Trebuie luate in calcul caracteristicile casei sau a cladirii(climat, arhitectura, amplasare,sol)
  • Disponibilitatea ta in legatura cu intretinerea spatiului verde( slujba,prezenta copiilor,animale de casa etc.)
  • Preferintele cromatice(culori vii, nuante pale etc.)
  • Preferintele tipurilor de plante si iarba(flori perene,arbori,arbusti,gazon etc.)
  • Valoarea elementelor de design(gradina rustica, gradina englezeasca, gradina de tip natural etc.)
  • Viata ta si personalitatea( aceste doua lucruri sunt foarte importante atunci cat vrei sa ai o gradina pe placul tau)
  • Tipul de amenajare (simpla,conservatoare etc.)
  • Peisagistica(dimensiuni,forme etc)
  • Echilibrarea plantelor(echilibrarea lor din punct de vedere visual)

Cele mai multe persoane care doresc amenajarea gradinii prefera tipul de amenajare simpla. Acest tip este cel mai des folosit de catre persoanele ocupate pentru ca cere un timp minim de intretinere in schimbul unei estetici frumoase.

Noi oamenii, deobicei suntem foarte incantati de gradiniile si curtile care le vedem la televizor sau in revistele de specialitate.O asemenea amenajare presupune un teren mare, o investitie mai mare si mai ales foarte mult timp de intretinere. Pentru genul acesta de gradina, este recomandata angajarea unui profesionist in intretinerea ei.

Se poate obtine un coltisor de vis in natura ,pentru a petrece momentele frumoase fara a fii deranjat de privirile curioase prin crearea oricarui tip de amanajare a gradinii.

Armonia gradinii este un detaliu foarte important atunci cand te decizi sa iti infrumusetezi curtea. Acesta poate fi atinsa atunci cand iti selectezi toate elementele si detaliile cu mare atentie avand grija ca ele sa aiba caracteristici comune. Elementele trebuie sa fie similiare ca forma, dimensiune, culori,stil si textura. Aceste elemente sunt importante si trebuie sa fie in armonie pentru a crea sentimentul de relatie intre natura si om.

Luand in considerare toate detaliile de mai sus, daca sunteti decis ca vreti sa faceti un proiect de amenajare a gradinii trebuie sa luati in considerarea gasirea unei echipe de profesionisti  pentru a ajuta la punerea in practica a cerintelor si preferintelor dumneavostra ,vezi mai multe informatii pe : www.Moderngardendesing.ro. Tipurile de gradini sunt multe, oricine poate gasi una pe placul sau. Totul depinde de gusturile diferite in gasirea tipului de amenajare care te va pasiona si care va avea un decor pe placul tau pentru a-ti incanta privirea in fiecare zi.Nu uitati ca natura face parte din viata noastra de zi cu zi, asa ca aduceti o mica parte din ea in curtea dumneavoastra.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.