Apa dura si procedura de dedurizare: cat de necesara este aceasta

Cu siguranta ca ati auzit de apa dura, poate ati si resimtit efectele sale in diverse situatii, astfel ca procedurile de dedurizare sunt o solutie ideala in multe astfel de situatii in care apa dura poate cauza probleme.

Ce probleme ne poate face apa dura?

Daca vorbim de apa dura la instalatii de incalzit apa spre exemplu, aceasta va determina efecte de tipul depunerilor de piatra pe interiorul conductelor, fapt ce va duce apoi la scaderea randamentului de transfer termic si mai apoi se va ajunge si la o crestere inevitabila a consumului de enerhie electrica spre exemplu, folosita la incalzirea apei.

Iata deci de ce inca o data o procedura de dedurizare apa se dovedeste a fi esentiala in astfel de cazuri. Chiar si daca vorbim de o procedura de dedurizare apa pentru apa rece, pana si in aceste situatii pot interveni anumite probleme cauzate de apa dura, daca nu se va face deci o dedurizare a ei.

dedurizare apaAsadar, la apa rece, putem spune ca procedura de dedurizare va ajuta la impiedicarea scaderii presiunii apei, situatie care poate fi provocata de apa dura.

Depunerile de calcar pot si ele surveni daca nu se aplica o dedurizare a apei, iar acestea pot sa duca la deteriorarea de diferite obiecte sanitare, pot duce la deteriorarea chiar si a masinilor de spalat si asa mai departe.

Iata deci ca putem spune de fapt ca o procedura de dedurizare a apei va fi de fapt o investitie pe viitor, intrucat apa dura ne poate costa sume semnificative in caz contrar.

Ce va face deci o dedurizare a apei?

O dedurizare a apei va fi de fapt un proces prin intermediul caruia calciul si magneziul din apa vor fi eliminate. De fapt, putem spune in aceeasi masura ca o procedura de dedurizare a apei este de fapt o procedura care ne va proteja atat instalatiile sanitare din casa, cat si diferite elemente de incalzire a apei de care dispunem, dupa caz.

De ce sa investim mereu in echipamente noi de incalzire a apei, de ce sa achizitionam o masina noua de spalat, cand putem preveni toate acestea cu un echipament de dedurizare a apei?

Procesul de dedurizare este unul simplu in sine, constand de fapt doar in trecerea apei prin stratul de rasina de schimb ionic. In fapt, rasina aceasta va schimba ionii de sodiu pe care ii va detine cu ionii de calciu si magneziu din apa.

Bineinteles, la un moment dat rasina care este prezenta in dedurizator va fi incarcata cu acesti ioni de calciu si de magneziu si nu va mai detine prea multi ioni de sodiu, astfel ca in acel moment aceasta va trebui sa fie regenerata.

In principiu deci, pentru procedura de dedurizare se va folosi un dedurizator care va trebui regenerat la anumite intervale de timp, iar acest proces va avea loc prin utilizarea de sare de bucatarie.

Deloc complicat, procesul de dedurizare a apei este insa foarte esential. Mai multe informatii vezi pe site-ul : www.Tratarea-apei.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.