Audit intern

audit intern

Auditul intern este activitatea de examinare obiectiva a unui ansamblu de activitat a unei organizatii in scopul de a furniza o eventuala indepententa a managementului de risc, al controlului si proceselor de conducere a acesteia.

Auditul intern poate fi exercitat atat de persoanele din interiorul unei organizatii in cauza, cat si de persoane din exteriorul acesteia.

 Scopul auditului intern

 Auditul intern are scopul de a verifica daca activitatea produsa in interiorul unei organizatii este in conformitate cu politica si programele, deasemenea cu managementul acestuia, conform prevederilor legale. Alt scop al auditului intern este acela de a evalua cat de adecvate sunt controalele financiare si nefinanciare exercitate asupra firmei, dispuse de conducerea entitatii economice si daca acestea sunt aplicate si in ce masura, are scopul cresterii eficientei activitatii organizatiei. Al treilea scop al auditului intern este de a evalua cat de adecvate sunt informatiile financiare respectiv nefinanciare furnizate conducerii entitatii de economie, pentru cunoasterea realitatilor din organizatia respectiva, iar ultimul scop al auditului este acela de a proteja elementele patrimoniale bilantiere si extrabilantiere ale unei organizatii si de a identifica metodele folosite de aceasta de prevenire a fraudelor si a pierderilor de orice fel, din orice domeniu.

 Auditul intern in romania

 Auditul intern in Romania se practica in conformitate cu Normele elaborate de catre Camera Auditorilor Financiari; aceasta cuprind legi si reguli de organizare, reguli de exercitare, reguli de implementare si Codul de etica pentru profesia de auditor intern.

Persoanele responsabile de organizarea activitatii de audit intern, coordonarea lucrarilor si ale angajamentelor precum si imputernicite, pentru semnarea rapoartelor de audit trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar.

 Firma ce ofera audit intern

 Pentru a va face treaba mai usoara noi va recomandam o firma ce se ocupa cu auditul intern, pentru a lua legatura cu aceasta accesati site-ul urmator www.tpa-horwath.ro , aceasta fiind una din cele mai serioase firme in domeniu, clasificandu-se in pozitii de varf in topul companiilor din europa, firma se extinde in Europa centrala si Europa de sud-est.

Pentru regiile autonome, precum si pentru alte entitati economice ce au un capital majoritar de stat, auditul intern intern oferit de aceasta firma este organizat in conformitate cu legistlatia privind auditul intern din entitatile publice.

Obiectivul acestei firme de audit intern este de a asista membrii Conducerii in exercitarea eficace a responsabilitatilor lor furnizand analize, aprecieri si recomandari precum si comentarii pertinente referituare la activitatile examinate.

Auditul intern este vizat de toate fazele activitatii intreprinderii care intersecteaza conducerea, aceasta apeland aspectele contabile si financiare pentru atingerea unei intelegeri deplina a operatiilor examinate.

Responsabilitatea acestei firme de audit intern in cazul organizatiei se va stabilii foarte clar de catre Conducere. Autoritatea sa va permite auditorului intern accesul deplin la documente, la bunuri si la persoanele care au un raport cu subiectul controlat. Auditorul intern va fi liber sa verifice, sa estimeze valoarea politicilor, a planurilor, a procedurilor si a rapoartelor interne si externe ale companiei dumneavoastra.

Nu ezitati, daca doriti o firma capabila si serioasa, in domeniul auditului intern accesati site-ul prezentat anterior.

Pentru detalii accesati www.tpa-horwath.ro

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.