Automate programabile doar prin Livand IT

Automate-programabile-Bucuresti-HqsOWInovatiile in domeniul tehnologiei au adus posibilitatatea simularii in timp real a multor aplicatii din domeniul industrial, utile in programarea unui proces tehnologic, cu rolul de indeparta anumite defectiuni ale sistemului ce pot distruge componente ale acestora. Pe scurt, este vorba de automate programabile, cunoscute si ca PLC-uri. Acestea au fost create pentru a inlocui circuitele cu releele din tablourile de automatizare a diferitelor masini, motiv pentru care au fost proiectate pentru a rezista la conditii severe. In plus, au imunitate la zgomot electric si rezistenta la vibratii sau impact. Automatele programabile reprezinta investitii eficiente, cu rezultate optime.

Un automat programabil este un calculator specializat care realizeaza functii de control de o diversitate de tipuri si nivele de complexitate, iar programarea lor se face folosind tehnica digitala. PLC-ul este un sistem industrial cu microcontrolor care se compune dintr-o parte hardware si una software, specifica si adaptata sa functioneze in medii industriale. Prin utilizarea acestui echipament, se obtine o reducere a consumului de energie electrica, iar detectarea erorilor si a blocajelor se face rapid datorita functiei de detectie. Mai mult decat atat, un automat programabil este mult mai ieftin decat un sistem de automatizare clasic, este usor de folosit si are marele avantaj ca se poate repune in functiune mai repede si mai usor decat orice releu electromecanic.

In functie de gradul de flexibilitate, automatele programabile sunt de trei tipuri: compacte, compacte extensibile si modulare. Functiile unui PLC sunt bine stabilite. In primul rand, acesta detecteza schimbarile de stare ale semnalelor aplicate pe intrari, prelucreaza logic, pas cu pas, informatiile primite, emite semnale de comanda s,i nu in ultimul rand, semnalizeza optic valorile de pe intrari si iesiri. Folosind automatele programabile, se pot realiza instalatii de comanda automata secventiale, de complexitate medie, de conducere a proceselor tehnologice din metalurgie, constructii de masini, din chimie, dar si din industria alimentara, a materialelor de constructii, electrotehnica, etc.

Avantajele automatelor programabile

– Flexibilitate, deoarece este posibila conducerea concomitenta a mai multor dispozitive folosind un singur automat programabil

– Implementarea schimbarilor si corectia erorilor.

– Cost redus

– Posibilitate de testare, in sensul ca programul poate fi reluat si evaluat inainte de a fi instalat pe automat

– Viteza de operare

– Modul de programare este simplu si poate fi utilizat chiar si de cei fara cunostinte in domeniul programarii

– Documentare

– Securitate

Gabarit redus, facilitati la punerea in functiune, fiabilitate ridicata, consum redus de conductoare de conxiuni si de cablaj. Toate acestea, sunt doar o mica parte a beneficiilor pe care automatele programabile le ofera. Livand IT, unul dintre cei mai importanti distribuitori de materiale si echipamente electrice din Romania, pune la dispozitia clientilor sai, automate programabile, performante, realizate la cele mai intalte standarde calitative si tehnologice. In plus, Livand IT iti ofera posibilitatea achizitionarii unor astfel de sisteme la preturi avantajoase si accesibile oricarui buget.

Portofoliul Livand IT Bucuresti, cuprinde o gama variata de servicii:

-livrare de materiale si echipamente electrice;

-distribuire de aparatura de masura si control al temperaturii, consumurilor energetice, presiunii;

-reparatii electrice si electronice

-distribuire de materiale si componente pentru instalatii de apa, gaz, etc.

Profesionalism, responsabilitate, promptitudine, echipamente de calitate si servicii ireprosabile. Pe scurt: Livand IT. Pentru informatii suplimentare, acceseaza pagina noastra de internet si contacteaza-ne.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.