Balize antiorbire de la Niba Logistic, pentru siguranta traficul rutier in timpul noptii!

Balize-antiorbire-yTQTEDin pacate, buletinele de stiri abunda de informatii privind accidente rutiere soldate, de multe ori, cu victime umane. Pentru prevenirea acestor evenimente neplacute si desfasurarea in cele mai bune conditii a traficului rutier sunt esentiale conduita prudenta a soferilor si respectarea de catre acestia a regulilor de circultie. Practic, a conduce preventiv un autoturism inseamna a fi un sofer mai bun, a avea un comportament in trafic care sa asigure evitarea producerii unui accident, prin anticiparea situatiilor posibil declansatoare. Totodata, presupune evitarea actiunilor incorecte ale partenerilor de trafic si adaptarea modului de deplasare la conditiile atmosferice, de vizibilitate, de drum si de intensitate a fluxului de vehicule. Pe langa aceste lucruri, un rol esential il au semnele de circulatie si elementele de signalistica rutiera (balize antiorbire, garduri de protectie, limitatoare de viteze, separatoare de sens, lampi si conuri de trafic, plase si oglinzi pentru trafic, banda siguranta, bastoane luminoase, trecere pietoni inaltata), lipsa acestora ducand la provocarea accidentelor.

Balize antiorbire, pentru a contracara efectul de orbire in timpul condusului de noapte

Un aspect extrem de deranjant pentru soferi, periculos in acelasi timp, il constituie efectul de “orbire” datorat autoturismelor care vin din sens opus. Acesta se intalneste in timpul condusului noaptea, in zone neluminate, si poate fi provocat de folosirea incorecta a luminilor de catre ceilalti participanti la trafic. Folosirea fazei lungi in locul celei de intalnire poate provoca senzatia de “orbire” temporara, indicat fiind ca soferii sa nu priveasca direct in farurile masinilor care vin din sens opus, ci sa isi orienteze privirea spre dreapta. Se poate intampla ca si farurile masinilor care vin din spate sa poata provoca “orbirea”, din cauza luminii care se reflecta in oglinda retrovizoare.

Pentru evitarea accidentelor provocate de acest fenomen, este recomandat ca drumurile (comunale, judetene, nationale, euopene) sa fie dotate cu balize antiorbire, elemente de signalistica rutiera, destinate prevenirii fenomenului de orbire datorat autovehiculelor care ruleaza din sens opus pe timp de noapte.

Balize antiorbire, fabricate de Niba Logistic

Cu sediul in Bucuresti, societatea Niba Logistic a fost infiintata in scopul de a proiecta, fabrica si comercializa produse de trafic si siguranta rutiera, dand o mare importanta inovatiilor, problemelor de mediu si sigurantei in trafic. Produsele Niba Logistic au rezistenta sporita impotriva socurilor mecanice si a conditiilor meteorlogice nefavorabile. Sunt confectionate din materiale de foarte buna calitate, data fiind intrebuintarea acestora si rolul extrem de important pe care il au in asigurarea unor conditii optime de trafic si, implicit, a unor calatorii mai sigure, lipsite de incidente.

Compania produce balize antiorbire realizate din material plastic rezistent, de culoare verde, cu fata dubla, pe care se pot monta diverse elemente reflectorizante. Dimensiunile standard de fabricare sunt 900x170x40 mm. Balizele antiorbire se monteaza pe banda delimitatoare de sensuri, iar sistemul de prindere pe guardrail este fabricat prin injectie din poliamida cu fibra de sticla, un material foarte rezistent care nu se oxideaza. De asemenea, balizele antiorbire pot fi livrate cu sisteme de prindere pentru parapeti metalici sau perapeti din beton. Se gasesc in permanenta pe stoc si sunt comercializate la un raport optim calitate/pret.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.