Big IT Solutions. Supraveghere IP pentru toate nevoile

Camera_IP_1MP_Aevision_AE-1D01-3602-VAi nevoie de camere de supraveghere IP, NVR sau wireless? Zeci de modele apartinand celebrelor marci Aevison, Eyecam, Foscam, HSmartLink, Sunco, Wanscam, Wansview si Tenvis le poti gasi inspre cumparare in magazinul online Big IT Solutions.

CCTV, IP si NVR

Daca ne referim la aplicatiile traditionale CCTV, in acest caz vorbim despre camere de supraveghere care captureaza un semnal video analogic, semnalul fiind transferat catre DVR – recorderul video digital – printr-un cablu coaxial. DVR-ul este cel care converteste semnalul analogic intr-un semnal digital, apoi il comprima si, in cele din urma, reuseste sa-l stocheze pe un hard disk.

Tot DVR-ul este cel care-ti permite programare orara, zoom digital si detectare de miscare. Poti sa-i atasezi monitoare acestui DVR sau vizualizarea are loc pe PC prin conectarea la o retea interna. De asemenea, poti seta DVR-ul sa transmita prin internet, semnalul video fiind emis de catre o singura adresa IP.

Ei bine, in lumea camerelor de supraveghere cu IP, fiecare camera video din retea poate capta imagini analogice, insa acestea sunt convertite imediat in imagini digitale. Procesari digitale precum compresia sau detectarea de miscare sunt facute chiar de catre camere. Semnalul video odata captat este transmis mai departe prin LAN – reteaua locala – folosindu-se cabluri Ethernet. Alimentarea camerelor video se face prin aceste cabluri Ethernet conectate la switch.

NVR sau recorder video de retea indeplineste exact aceleasi functii ca un DVR din lumea analogica. Recorderul capteaza semnalele de la fiecare camera in parte, le comprima si le inregistreaza. Semnalele video sunt digitale si de o rezolutie foarte buna. Iti permite functii inteligente si emite prin reteaua locala, dar si prin internet.

Ce camere de supraveghere sunt cele mai bune? Desigur, cele IP si NVR, instalarea fiind foarte usoara, in special in cazul celor care au la baza tehnologia IP.

Aevision si Eyecam, camerele de supraveghere IP si NVR

Ce este totusi tehnologia IP? IP sau Internet Protocol, in termeni obisnuiti, inseamna adresa ta de internet de acasa. Aceste adrese IP pot fi alocate permanent sau pot fi alocate temporar. Exista, de asemenea, adrese IP dinamice si adrese IP statice. Cele dinamice se pot schimba oricand si sunt potrivite pentru toate acele echipamente care nu trebuie conectate in permanenta la internet. In schimb, adresele IP statice sunt fixe si sunt potrivite pentru acele echipamente conectate in permanenta la internet. In aceasta din urma situatie se afla si camerele de supraveghere video IP.

Ce sunt camere supraveghere video IP? Sunt sisteme de sine statatoare ce se pot conecta direct la o retea Ethernet. Ele suporta chiar si o transmisie wireless si sunt un sistem all-in-one, au o unitate centrala de procesare a informatiei sau CPU, dar si solutii web, astfel incat tehnologia IP iti permite sa te bucuri de imagini video de calitate superioara, dar si de preturi avantajoase la achizitie.

Camerele de supraveghere video de tip IP pot fi controlate chiar si de la distanta de la orice laptop sau desktop prin reteaua de internet sau de intranet utilizand un browser web de tipul Mozilla sau Internet Explorer. De asemenea, aceste camere le poti accesa cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Care sunt cele mai apreciate camere de supraveghere video IP si NVR? Amintim de celebrele branduri Aevision si Eyecam renumite pentru calitatea lor de exceptie.

Camerele de supraveghere Aevision le putem imparti in 2 mari categorii:

  1. Camere Aevision IP. Aceste camere pot transmite imagini de calitate in toata lumea prin internet. Mai simplu, mai rapid si mai eficient de atat nici ca se poate. Si aceasta categorie o putem imparti in:
  • camere IP de interior;
  • camere IP de exterior
  • camere IP wireless;
  • camere IP Speed Dome;
  • camere IP Poe;
  • camere IP megapixel;
  • camere IP cu inregistrare pe SD.
  1. Camere Aevision NVR. Vorbim despre un inregistrator digital de retea. Acesta se foloseste pentru inregistrarea imaginilor pe care camerele IP le furnizeaza. Pot fi cu 4 canale, 8, 16, 25 sau 36 de canale.

Camerele de supraveghere Eyecam iti permit sa alegi intre tehnologia analoga, IP, AHD, HD-CVI sau camere wireless. Tu ce alegi? Indiferent de optiune vei gasi calitate si preturi de exceptie.

Camere IP wireless, tehnologia e-n mainile tale

Camerele de supraveghere IP wireless sunt acele camere care utilizeaza IP sau Internet Protocol pentru a capta cu succes imaginile si pentru a le inregistra. In cazul sistemelor analoge se folosesc cablurile, insa camerele IP wireless transmit datele printr-o retea locala ce poarta denumirea de LAN. Astfel utilizand camere IP wireless nu mai trebuie sa folosesti cabluri, marele avantaj al acestor sisteme moderne.

Printre cele mai recunoscute branduri enumeram Foscam, HSmartLink, Sunco, Wanscam, Wansview si Tenvis, branduri ce comercializeaza camere IP wireless si de interior, si de exterior, fiind folosite pentru rezolutia HD si Full HD.

Foscam produce camere de supraveghere mai scumpe, insa acestea isi merita banutii cu varf si indesat. Iti propune modele pentru interior si pentru exterior, sunt camere executate cu precizie, iar imaginea este de calitate superioara. In plus beneficiezi si de numeroase facilitati care te asteapta sa le descoperi.

Tenvis au un design deosebit si au fost create special pentru monitorizarea eficienta a copiilor, a familiei, locuintei si afacerii tale. Producatorul iti propune camere de interior sau de exterior, camere cu functii diverse precum inregistrarea audio sau PTZ.

Camerele Sunco se gasesc de cumparat la rezolutie Full HD de interior sau de exerior si functii precum control pan/tilt, inregistrare locala, detectie la miscare sau control de la distanta, ceea ce o face usor de intrebuintat.

Wanscam se remarca prin functiile multiple pe care ti le pune la dispozitie: Plug&Play, functie pan/tilt, control de la distanta, detectia miscarii si audio bidirectional.

HSmartLink iti ofera intr-o singura camera tot ceea ce ai visat, toate functiile de care ai nevoie pentru o monitorizare completa, ca la carte, rezolutie HD foarte buna.

Wansview au pret mediu, insa sunt foarte bune din punct de vedere calitativ, au imagini bune, functii multiple, iar programarea camerei este foarte simpla.

De unde poti cumpara toate aceste camere? De la Big IT Solutions.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.