Boxe active de la MuzicaStore.ro

boxe active

Boxele active, suntboxe care au incorporate amplificatoare audio in ele, iar din acest motive este necesara conectarea lor la o sursa de energie (priza). Daca facem o comparatie a boxelor active cu boxele pasive, acestea din urma nu au nevoie de conectarea la o sursa de tensiune externa, deoarece nu au incorporate si amplificatoare audio, dar bineinteles ca nu ne putem astepta la o calitate foarte buna a sunetului de la iesirea boxelor pasive. Acest dezavantaj de poate remedia insa cu un amplificator extern, iar din acest amplificator mergem cu conexiunea la boxa.

Utilizarea boxelor active

Boxele active au aparut din cauza faptului ca s-a cerut pe piata sisteme portabile, ergonomice, care sa aiba amplificatoare audio situate in incinta acustica. In acest fel, nu mai avem nevoie de alte echipamente audio de amplificare, fiind nevoie doar de sursa audio, care poate fi de diferite feluri, mixer, laptop, sau chiar si instrumente muzicale.

Boxele pasive prezinta mai multe avantaje, in cazul in care acestea fac parte dintr-o instalatie fixa, cu mai multe elemente, si care genereaza o putere mai mare. Separarea dintre amplificator si boxa, reprezinta un avantaj destul de mare atunci cand luam in considerare suprasolicitarea si incalzirea echipamentelor audio, generate de puterile mari de finctionare, si din cauza folosirii echipamentelor timp indelungat. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca putem modifica cu usurinta sunetul, in cazul in care dorim sa il folosim pentru alte tipuri de aplicatii.

Putem utiliza boxe active in diferite cazuri, in funcite de necesitate. De exemplu, cand in cazul in care avem o trupa, avem nevoie de boxe, pentru deplasari de colo colo, si o idee buna este sa ai boxe active, pentru ca in cazul asta ai nevoie de ceva cat mai portabil, si sa fie compus din cat mai putine elemente. Acelasi caz de poate aplica si in cazul in care ai un pub retras, sau daca organizezi diferite evenimente private, care necesita sonorizare. Pe langa cele mentionate mai sus, boxele active au si o performanta destul de buna.

Desi exista boxe care pot reda frecventa suficient de joase, exista cazuri in care la puteri ridicate, acestea nu vor face fata, iar sunetul poate deveni lipsit de consistenta. Acest lucru se datoreaza utilizarii lor in spatii mari, cum ar fi cluburi, sau la evenimente care se tin in spatii deschise. Pentru a completa aceste frecvente si pentru reda un sunt cat mai comod, se pot folosi subwoofere care completeaza frecventele joase, cu o rezolutie cuprinsa intre intre 20Hz si 250Hz, care si ele la randul lor pot fi ca si boxele pe care le compenseaza, active sau pasive.

Pretul unei boxe active de la Muzicastore.ro cam cu 50% mai mic in comparatie cu un sistem de boxe pasive cu statie. Deci cand sunteti in cautarea unui set de boxe ieftin si performant, o solutie poate fi un set de boxe active. Acestea beneficaza de multe functii la un pret redus.

Cu alte cuvinte cu boxele active, nu mai ai nevoie de nimic pentru a organiza o petrecere pe cinste

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.