Bunurile de valoare vor fi in siguranta

Siguranta bunurilor este un lucru absolut necesar in zilele noastre. Firmele s-au specializat in crearea unor seifuri din materiale foarte rezistente, dotate cu sisteme de inchidere dintre cele mai performante.

Unele firme din domeniul sigurantei si protectiei ofera astfel de seifuri intr-o gama special denumita Jubilee.

Etimologia numelui provine din frantuzescul “jubileu” si semnifica aniversarea unui anumit numar de ani de la o data importanta.

Din gama produselor de siguranta si protectie oferite de gama Jubilee enumeram urmatoarele:

  • cutii postale;
  • seifuri mobilier;
  • seifuri cu capacitate mare de depozitare;
  • seifuri cu sistem dublu de deschidere.

Un seif este un obiect sub forma unei cutii ce are in componenta sa un sistem complex de zavorare. Scopul acestui seif este de a proteja bunurile de valoarea impotriva furtului sau impotriva deteriorii lor din diferite motive.

Forma seifurilor poate varia de la cub, paralelipied dreptunghic sau chiar forme cilindrice. Una dintre suprafetele seifurilor este prevazuta cu o usa, deobicei pe aceasta suprafata este montat si sistemul complex de zavorare.

In anul 1835 se patenteaza primul seif. Acesta era realizat de fratii Chubb, Jeremiah si Charles. Acestia produceau din 1818 incuietori, iar firma a Chubb Company a fost de sine statatoare producatoare de seifuri pana in anul 200 cand a fost cumparata de un colos aparut mai tarziu pe aceasta piata.

Un seif trebuie sa indeplineasca o serie de specificatii tehnice. Dintre acestea enumeram urmatoarele:

  • Rezistenta impotriva jefuirii. Se realizeaza prin intermediul materialului din care se realizeaza (de cele mai multe ori oteluri de calitate ridicata) si prin intermediul sistemului de zavorare, care poate fi clasic (cu cheie) sau mai complex prin cod, amprenta digitala, recunoasterea vocii si multe alte metode recent aparute;
  • Un seif trebuie sa aibe o rezistenta crescuta impotriva incendiilor. In cazul izbucnirii unui incendiu, bunurile dinauntrul seifului trebuie sa ramana intacte.
  • Materialul din care sunt construite trebuie sa fie rezistent la apa, praf etc;
  • In functie de locul unde se amplaseaza exista seifuri de perete, seifuri ce stau pe podea sau seifurile de tip mobilier ce se confunda cu elementele de mobilier din preajma lui;

Seifurile rezistente impotriva focului sunt deobicei destinate protectiei documentelor importante. Acestea sunt realizate pentru a rezista la o temperatura de 177 grade Celsius pentru un interval de timp cuprins intre 30 si 60 de minute.

Un seif ce se introduce intr-un zid este foarte bun pentru a proteja documentele si bunurile de valoare. Protectia oferita de seif este suplimentata si de faptul ca acesta poate fi ascuns in spatele unui tablou de pe perete sau a altui obiect decorativ ce il poate acoperi.

Seifurile sunt clasificate pe diferite clase, in functie de conditiile atmosferice maxime la care acestea pot rezista.

Noile seifuri sunt realizate din metale foarte rezistente la comprimare si sunt prevazute cu sisteme de zavorare de ultima generaseiftie. Dintre acestea sisteme amintim seifurile cu cod electronic (acestea au de obicei doua coduri pentru a facilita deschiderea lor), cu amprenta digitala si cod (un astfel de seif poate fi deschis doar de persoana a carui amprenta a fost folosita la achizitionarea lui).

Indiferent de tipul seifului, acesta ofera un plus de protectie bunurilor dumneavoastra de valoare impotriva jafurilor, deteriorarii sau eventualelor catastrofe naturale.

Puteti citi alte articole interesante accesand link-ul urmator www.articole-promo.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.