Cablu FTP cu Sufa Gasesti la Castel Distribution

castelCastel Distribution este o firma care vine in ajutorul celor care au nevoie de echipamente pentru instalatii electrice, de curenti slabi sau instalatii termice printer altele. Ei distribuie o gama larga de produse catre segmente foarte diverse de la cel rezidential la retail pana la cel industrial de talie medie sau mijocie.

In produsele lor veti gasi toate cele necesare instalatiilor de curenti slabi in care se incadreaza si cablul FTP cu sufa, adica un cablu de perechi rasucite in folie care cuprinde conductori inveliti intr-o folie exterioara de ecranare pentru protejarea impotriva interferentelor magnetice. Ele au totodata si rol de conductor de impamantare si care detine in plus o sufa. Cablul FTP cu sufa din oferta acestui magazin este disponibil in mai multe modele asa incat aveti ocazia de a alege cel care se potriveste nevoilor dumneavoastra.

In functie de mediul in care circula informatia intr-o retea putem vedea retele cablate (din cablu coaxial, perechi torsadate si fibra optica) si retele fara fir (infrarosu si unde radio). Cablurile cu perechi tosadate contin cate doua fire conductoare din cupru izolate individual si rasucite intre ele pentru a elimina interferenta electromagnetica. Exista mai multe tipuri de cabluri TP:

  1. Perechi torsadate neecranate (UTP)
  2. Perechi torsadate ecranate (STP sau FTP)
  3. Perechi torsadate cu cablul s iperechi ecranate(SSTP)

Cele mai folosite cabluri sunt cele UTP si FTP. Cablurile UTP se gasesc in majoritatea retelelor de calculatoare si a sistemelor de telefonie. In retelele de telefonie cablul UTP este de obicei grupat dintr-un set de 25 de perechi cum e standardul dezvoltat de AT&T.

Cablul UTP este cel mai folosit in retelele de calculatoare datorita standardului Ethernet. Ele pot fi folosite atat in dimensiuni mai mici cat si mari si au un pret mult mai scazut decat alte tipuri de cabluri de transmisie cum ar fi fibra optica. Pe langa toate acestea este fiabil si are o viteza destul de buna.

Cablurile cu perechi torsadate sunt ecranate pentru a preveni interferentele electromagnetice. Diferenta dintre cablurile UTP si FTP este ecranajul. Acest ecranaj este alcatuit din metal si poate servi si ca masa.

Cablul FTP este o combinatie intre UTP si STP. Cablul FTP are toate cele 4 perechi stranse intr-o singura ecranare. Iar cablul FTP cu sufa este un cablu FTP unde sufa are rolul de sustinere a cablului.

La ce se foloseste cablul FTP cu sufa?

FTP-ul cu sufa nu este un cablu standardizat, este un cablu aparut din nevoia de a intinde cabluri pe distante cat mai mari, sufa avand rolul de sustinere mecanica. Cablul FTP cu sufa se foloseste la exterior. Mantaua poate fi din PVC sau din polietilena si este prevazuta cu protectie UV.

Daca nu stii de care tip de cablu FTP cu sufa ai nevoie, specialistii magazinului Castel Distribution iti stau la dispozitie cu informatii si sfaturi pentru a face alegerea cea mai potrivita. Viziteaza magazinul online si nu ezita sa suni la numerele de telefon afisate pentru orice nelamurire.

Castle Distribution va ofera o gama vasta de produse cum ar fi fibra optica, cablu de incendiu sau alarma de incendiu, prize UTP, acumulatori stationari, baterii, cablu electric, sisteme paratraznet, prize de impamantare, benzi izolatoare etc..

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.