Cablurile zincate si istoria zincului

Azi m-am trezit cu un chef de nebun si de nestavilit de a va povesti ceea ce am citit ieri. Este vorba despre o istorie extrem de frumoasa si de interesanta despre procesul de zincare. Vreti sa aflati si voi ce am citit despre acest proces Zinc 3interesant si fascinant in acelasi timp? Stiati ca, procesul de zincare in China se folosea inca din sec. VII i.e.n.? Procesul de zincare era folosit la fabricarea monezilor si a oglinzilor. In India zincul se cunoastea cu 1000 sau chiar cu 2000 de ani i.e.n. In anul 1742 chimistul francez Malouin a prezentat o  metoda de protejare a otelului, prin scufundarea otelului in  baie de zinc topit, in fata Academiei Regale din Franta. Primul om care a descoperit si a prezentat sub  forma stiintifica procesul de zincare sau de galvanizare a fost P.J. Malouin, care a prezentat un material de 20 de pagini despre experimentele sale in fata Academiei de Stiinte Regale si a rostit urmataorele cuvinte: “cred ca aceasta cercetare isi va gasi o utilitate si va furniza o noua cunoastere cu privire la zinc si cositor”. Podul din Brooklyn a fost dat in folosinta in anul 1883 si a fost primul pod suspendat la care s-au folosit cabluri zincate, de o lungime totala de 14568 de mile.

Zinc 1Astazi exista o firma in Romania, mai exact la malul Marii Negre in orasul Constanta, care se ocupa cu comercializarea unei game largi de produse industriale: accesorii pentru constructii civile, accesorii pentru cabluri si lanturi, cabluri, electrozi si sarma de sudura, lanturi, organe de asamblare. Modelele de cabluri zincate pe care firma Alpha Partner le comercializeaza sunt urmatoarele:

  • cabluri zincate spiroidale;
  • cablu plasticat;
  • cablu flexibil;
  • cablu normal;
  • cablu vamal;
  • cablu PVC rosu.

Cablurile vamale prezinta diametre cuprinse intre 3/6 mm si 4/8 mm in functie de constructie, cele flexibile avand Zinc 4diametrul cuprins intre 5 mm si 12 mm, cablurile normale prezinta diametre cuprinse intre 3 mm si 12 mm, in timp cele cablurile spiroidale prezinta diametre intre 1mm si 4 mm, cablurile plasticate au diametre intre 2/3 mm si 4/5 mm, cablul din PVC rosu are un diametru de 3/4 mm. Cablurile zincate isi gasesc utilizare in industria auto, in ghidajele auto, in ancorari si in instalatiile de ridicare sau de remorcare. Livrarea cablurilor zincate, indiferent de modelul ales se face insotit de declaratia de conformitatea, in interiorul careia se gasesc specificate toate caracteristicile produsului.

Zinc 2De asemenea cablurile se livreaza in conformitate cu specificatiile clientului. In cazul in care livrarea se efectueaza pe un expozitor complet, atunci aceasta se va efectua pe un expozitor de cabluri cu 4 randuri in regim de custodie. Sistemul este compus din 6 bobine mici si 4 bobine mari.

Astfel produsele pe care firma Alpha Partner le propune clientilor sai prezinta certificate de conformitate la standardele de calitate internationala. Raportul calitate-pret pentru produse este un excelent si extrem de rentabil pentru client, iar livrarea produsului comandat se va face intr-un timp extrem de scurt. Datorita experientei pe care au dobandit-o de-a lungul anilor, cei de la Alpha Partner pun la dispozitia clientilor numai produse si servicii extrem de rentabile, insotite de un personal bine calificat in domeniu, eficient, serios, abnegat, si nu in ultimul rand profesionist.

Mai multe detalii despre produsele oferite de firma Alpha Partner gasiti AICI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.