Cafea capsule – savoare si aroma deosebita

Pas 1Cafeaua,  de diferite tipuri si arome si ambalata in cele mai variate moduri, are un continut mai mic sau mai mare de cofeina, obtinut din boabele de cafea prajite si macinate ce contin acid nicotinic sau niacina.

Boabele de cafea sunt fructele unor plante din familia Rubiaceae, dintre care cele mai importante sunt Coffea arabica (boabe de calitate superioara) si Coffea canephora. Calitatea cafelei depinde foarte mult atat de locul de cultivare si depozitare al boabelor de cafea, cat si de modul de prajire al acestora.

In acest moment peste 50 de tari de pe glob sunt cunoscute drept producatori de cafea, cei mai multi consumatori aflandu-se in SUA, Germania, Japonia, Franta si Italia. Finlandezii consuma anual 12,2 kilograme de cafea/persoana, danezii 9,4 kg, norvegienii 9,3 kilograme, suedezii 8,3 kilograme, germanii 7,4 kilograme, italienii 5,6 kilograme, francezii 5 kilograme iar brazilienii 4,7 kilograme.

La noi in tara consumul este mult mai redus, aproximativ 2 kg/persoana intr-un an.

Consumul de cafea are efecte pozitive asupra sanatatii noastre, spun specialistii, in urma numeroaselor studii efectuate.

Substantele antioxidante din cafea au proprietatea de a proteja  celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen, efectul fiind mult mai mare decat in cazul ceaiului verde.

Un studiu al National Health and Nutrition Examination Survey, publicat in anul 2005, a demonstrat ca persoanele care consuma cel putin doua cesti de cafea pe zi sunt mult mai putin predispuse la afcetiuni ale ficatului. Cafea are efecte pozitive si in prevenirea si tratarea bolilor Parkinson si Alzheimer.

Consumul exagerat de cafea poate implica si riscuri :Pas 2

  • Tahicardie
  • Nervozitate
  • Insomnie
  • Stari de panica
  • Tremur
  • Stari de neliniste
  • Convulsii
  • Anemii
  • Migrene

In ultimii ani industria cafelei a cunoscut o dezvoltare fara precedent, marii producatori lansand pe piata, in care exista o concurenta tot mai acerba, o multitudine de noi produse. Pentru ca timpul a devenit marea problema a omului actual, o cafea in orice moment al zilei este bine venita. Si poate tocmai de aceea intalnim aproape peste tot de acum celebrele automate de cafea, unde in doar cateva secunde te bucuri de savoarea si gustul unei cafele de calitate.

Mai mult, producatorii de cafea care se respecta au in oferta lor, pe langa aparatele de cafea moderne si ultraperformante si capsule si pod-urile de cafea.

Produsele contin cantitatea optima de cafea macinata pentru prepararea unei portii de espresso, café lungo sau orice alt tip de cafea.

Capsulele de cafea sunt recipiente din plastic ce contin intre  7 – 9 grame de cafea, in vreme ce podurile sau cialdele au forma unor pliculete de ceai rotunde, ce contin intre foitele lor de hartie pana la 7 grame de cafea.

Pas 3Ambele produse sunt foarte calitative, ele fiind renumite mai mult pentru simplitatea in prepararea unei cafele de calitate. Atat capsule cat si pod-urile de cafea se utilizeaza in aparate de cafea special create pentru acest tip de dozaje, Lavazza fiind marca de cafea care a creat cele mai populare astfel de aparate.

Producatorii de la Lavazza detin Espresso Point si Lavazza Blue,  tipuri de aparate de cafea pe baza de capsule, diferite ca forma, ce pot fi achizionate intr-o multitudine de arome si combinatii, mai cremoase, mai tari sau mai aromate.

Capsulele de cafea pot fi dimensionate de catre producatori pentru compatibilitatea cu aparatele personale, acestea fiind extrem de practice mai ales la birouri, unde intretinerea este foarte facila.

Si ce poate fi mai perfect, intr-o intalnire de afaceri, decat o cafea savuroasa, cu miros deosebit?

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.