Cafeaua arabica 100% – Mr. Exclusive

Majoritatea oamenilor nu-si pot inchipui viata fara cafea. Aceasta licoare maronie, fierbinte si placut parfumata iti face diminetile mai frumoase si mai calde. Iar daca iti incepi ziua bine inca de dimineata, bine iti va merge pe tot parcursul ei. Desigur ca exista o multime de sortimente de cafea, insa cafeaua arabica este una dintre cele mai sanatoase. Iar daca doresti sa gusti o cafea de calitate poti incerca Cafeaua arabica 100% – Mr. Exclusive.

Arborele de cafea

Arborele de cafea face parte din familia Rubiacee (genus coffea). El creste in regiunile tropicale si subtropicale, la o altitudine cuprinsa intre 200 si 1200 de metri.

Genul Coffea cuprinde 60 de specii de cafea, iar cea mai importanta este Coffea arabica sau cafeaua arbica.
Arborele de cafea creste in zona tropicala a Africii, in Madagascar si pe insulele Oceanului Indian.
Inaltimea maxima la care poate atinge acest arbore este de 5-6 m.

Primele recolte ale acestui tip de cafea se obtin destul de tarziu, incepand cu anul 4 sau chiar 5. Din 2,5 kg de boabe de cafea culese se obtin doar 400 g de cafea prajita.

1049Frunzele arborelui de cafea sunt tot timpul verzi si au o forma ovala si lucioasa si ating 20 de cm. Florile au culoarea alba si cresc sub forma de ciorchine, iar mirosul este asemanator florilor de iasomie. Fructele arborelui de cafea se aseamana cu ciresele, schimbandu-si culoarea de la verde la rosu intens. Cand ajung la maturitate, fructele au o culoare rosie stacojie, iar bacele contin doar 2 seminte (boabe de cafea).

Sortimente de cafea

Exista doar doua specii de cafea intens cormercializate si anume, Cafeaua arabica si Cafeaua robusta.

Cafeaua arabica

Cafeaua obtinuta din boabele de cafea arabica este ceva mai slaba si nu atat de amara. Deoarece arbustul nu este atat de rezistent, costurile de productie al cafelei arabica este mai ridicat. Cafeaua arabica creste in special in zonele muntoase. Solul trebuie sa aiba un Ph redus, umbra si caldura.

Despre cofeina

Intalnim cofeina in multe specii de plante, cele mai cunoscute sunt cafeaua si ceaiul. Cofeina utilizata in doze mici este energizanta si mareste capacitatea de concentrare.
Cantitatea de cofeina continuta de cafea difera de la o cafea la alta.
Amestecul alcatuit doar din Cafea arabica contine 1,1 %- 1,7 % cofeina. In schimb Cafeaua robusta contine 2,4 % cofeina.

Cafeaua Mr. Exclusive

Firma M & C Italian Caffe este o societate, care a luat nastere in anul 1998, in frumosul oras Oradea. Domeniul de activitate al acestei firme este comercializarea de cafea din Italia si anume, cafeaua marca Lucaffe.
Produsele comercializate de catre M & C Italian Caffe sunt de calitate superioara.
M & C Italian Caffe pune pret pe relatia cu clientii si pe satisfacerea cerintelor acestora, pe rapiditatea de procesare a comenzilor si pe diversitate.

Tocmai de aceea M & C Italian Caffe iti ofera urmatoarele categorii de produse:

1. Cafea:
– Cafea de origine;
– Cafea compozitii;
– Cafea aromata.
2. Aparate de cafea pastile;
3. Accesorii;
4. Ceaiuri.

In categoria Cafelei compozitii intra si cafeaua Mr. Exclusive – 100% Arabica. Si aici exista mai multe astfel de tipuri de cafea, inclusiv cafea pastile.

Gusturile oamenilor sunt multiple si tocmai de aceea, pe piata, exista si multa varietate, astfel incat toata lumea sa gaseasca ceea ce cauta si sa fie pe deplin satisfacuta.

Poti citi mai multe articole si pe articole-promo.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.