Cami Comexim te ajuta sa ai un mediu curat

Cami Comexim te ajuta sa ai un mediu curatCauti un centru de colectare a deseurilor electrice, care sa fie situat in Bucuresti, deoarece ai multe astfel de deseuri ce sunt depozitate chiar in capitala sau in imprejurimi si ti-ai dori sa le valorifici intr-un fel? Noi iti recomandam sa apelezi cu incredere la serviciile oferite de catre firma Cami Comexim, care te va ajuta sa scapi de tot acest stres.

Ce echipamente sunt considerate deseuri electrice?

 Tehnica de calcul, echipamente casate, cum ar fi: monitoare, calculatoare, imprimante, ups-uri, echipamente de retea, echipamente de telecomunicatii;

 deseuri electrocasnice, cum ar fi: frigidere vechi, masini de spalat stricate, instalatii de aer conditionat, televizoare, aragazuri, echipamente multimedia;

 echipamente industriale de climatizare, vitrine frigorice, roboti industriali, masini electrice, motoare, turbine;

 deseuri rezultate in urma productiei de cabluri, placi, circuite integrate, bobine, motoare;

 corpuri si surse de iluminat, precum becurile, lampile, neoanele, circuitele si instalatiile de iluminat;

 consumabile de birotica ca de exemplu cartusele de toner.

Ce este si ce reprezinta colectarea deseurilor electrice?

Eforturile legate de constientizarea necesitatii reciclarii echipamentelor electrice si electronice, denumite prescurtat „DEEE”, la noi in tara, sunt abia la inceput de drum. Este bine de stiut ca toate calculatoarele, frigiderele, cuptoarele cu microunde, televizoarele si echipamentele electrice si electronice, care sunt la sfarsitul ciclului de viata, devin deseuri. In aceasta categorie intra si telefoanele mobile, componentele electronice si sursele de iluminat, cum ar fi tuburile fluorescente, becurile economice si sursele de iluminat cu descarcare in gaz.

Ce impact au DEEE asupra mediului?

DEEE au in compozitie substante deosebit de nocive pentru mediu si sanatate precum: mercur, plumb, crom, brom, dar si substante halogene precum CFC si cloro-fluoro-carbon ce sunt responsabile pentru diminuarea stratului de ozon.

Efectele de poluare pe care aceste DEEE-uri le genereaza:

 un tub catodic al unui televizor polueaza o suprafata 50 de metri patrati de sol timp de 30 de ani;

 sistemul electronic al unui ceas desteptator contine mercur;

 frigiderele contin CFC;

 telefoanele celulare, calculatoarele contin metale grele, dar si metale rare;

 daca ar fi incinerate, deseurile echipamentelor electrice si electronice ar elibera anual o cantitate insemnata de mercur si cadmiu.

Dat fiind faptul ca sunt atat de periculoase, aceste deseuri nu trebuie sa ia calea gropilor de gunoi, ele trebuiesc a fi colectate separat si reciclate. Aceasta reciclare aduce o serie de beneficii economice si de mediu din care mentionem doar cateva:

 reducerea considerabila a cantitatii de energie si de materii prime necesare fabricarii de noi produse;

 reintroducerea in circuitul economic a unor importante cantitati de materie prima;Cami Comexim te ajuta sa ai un mediu curat1

 reducerea cantitatilor de deseuri depozitate la rampele de gunoaie sau la incineratoare;

 reducerea substantiala a riscurilor asupra sanatatii noastre si a mediului;

 reducerea poluarii aerului si a apei.

Apeland la serviciile oferite de firma Cami Comexim din Bucuresti vei scapa de acele deseuri electrice pe care nu faci decat sa le depozitezi si care ocupa spatiu. De asemenea, poti realiza un profit de pe urma lor si, nu in cele din urma, ajuti la pastrarea unui mediu inconjurator cat mai curat.

Daca vrei sa ai parte de un mediu curat, alege colectare deseuri electrice Cami Comexim. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Cami Comexim? Suna la numerele 0212-694.200 si 0722-627.288 sau trimite un e-mail pe adresa cami_comexim_srl@yahoo.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.