Casa ta are o structura rezistenta?

De cele mai multe ori vedem la televizor cum unele constructii la cel mai cutremur se prabusesc. De ce oare unele cladiri au o durata de viata mai lunga decat altele si nu prabusesc la prima atingere? Raspunsul este foarte simplu, datorita structurii de rezistenta. Dar ce este aceasta structura de rezistenta?

Proiect constructiiStructura de rezistenta  reprezinta pentru o cladire, ce inseamna scheletul pentru corpul uman sau trunchiul pentru arbori. Asta inseamna intreaga greutatea a constructiei este sustinuta de catre structura de rezistenta, ea avand si functia de a transmite pamantului pe care constructia se afla intr-o modalitate cat mai uniforma greutatea ei. In ultima vreme se observa o preocupare aparte a oamenilor de a cladi constructii cat mai rezistente, sigure si care sa aiba o viata cat mai lunga. Structura pentru o cladire este extrem de importanta.

Structura de rezistenta trebuie aleasa intr-un mod cat mai exact si precis, pentru ca sa confere constructiei stabilitatea necesara. Datorita caracteristicilor seismice si climatice care se gasesc in tara noastra, o structura trebuie sa reziste la variatiile extreme ale climei dar si cutremurelor cu magnitudine crescuta ce au loc. De aceea este foarte important ca o casa sa fie proiectata in asa fel incat sa reziste fenomenelor oscilante si dinamice, ce sunt cutremurele.

Constructii specialeCompania Ronfin Service din Bucuresti a luat fiinta in anul 1992 si printre domeniile sale de activitate se afla si proiectarea de structuri de rezistenta pentru cladiri. Serviciile pot fi folosite atat de cei care isi doresc o casa pentru sine, cat si pentru construirea unei cladirii de tip edificiu public sau a unei locuinte colective. Se realieaza proiecte viabile si rezistente, care tin cont de normele si standardele in vigoare.

Un alt element important cand se construieste o structura de rezistenta este reprezentat de calitatea materialului folosit. Nu este indicat si nici nu se recomanda a se folosi materiale de constructii cu o calitate indoielnica, ci numai materiale certificate si omologate, pentru a avea garantia unei lucrari bine executate.

ConstructiiProiectantii companiei Ronfin Service sunt oameni cu o vasta experienta in acest domeniu, profesionisti si seriosi, care iti vor explica pas cu pas ce presupune acest proiect, ce materiale trebuiesc folosite pentru ca constructia sa fie stabila si rezistenta in fata cutremurelor si de asemenea cat de importanta este o structura de rezistenta de buna calitate pentru o cladire.

De asemenea ei iti vor prezenta  caracteristicile diferitelor structuri de rezistenta care se folosesc la ora actuala si care este mai indicata sa fie folosita. O cladire ce prezinta o structura de rezistenta ”in cadre” in beton armat, va oferi o flexibilitate mare in organizare a spatiului si o rezistenta buna la cutremure, dar se consuma o cantitate mare de beton si uneori este necesar sa se foloseasca alte sisteme de rezistenta pentru a ascunde stalpii si grinziile, ce se gasesc in pozitie fixa. O alta structura folosita este cea de lemn, care are avantajul ca materia prima folosita este ecologica, dar aceasta trebuie tratata imoptriva focului si a ciupercilor si insectelor. Structura din zidarie portanta este formata din ziduri de caramida si beton armat, care asigura un confort higrotermic excelent cladirii, dar are o rezistenta medie la cutremure.

Cu cei de la Rofin Services vei avea garantia proiectarii unei structuri de rezistenta sigura.

Poti sa citesti si articole-promo.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.