Cassa Dekor – casa ta din lemn

In aceste randuri o sa fac o mica pledoarie pentru calitatile lemnului si din perspectiva comparatiei intre el si celelalte materii prime folosite in construirea de locuinte. Din acest punct de vedere ne trebuie doar niste cunostinte de aritmetica, restul este ceea ce vedem si simtim in jurul nostru.

Pentru prelucrarea lemnului ca acesta sa devina materie prima pentru construirea de locuinte se consuma energie:

  • De 4 ori mai putina decat pentru beton
  • De 6 ori mai putina decat pentru plastic
  • De 24 de ori mai putina decat pentru otel
  • De 126 de ori decat pentru aluminiu

casa din lemn 1

Aceste cifre cred ca sunt considerabil suficiente pentru mica mea demonstratie de azi.

Dar sa trecem acum la partea ce priveste construirea de case din lemn.

Ca la orisice constructie materialul trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a se realiza confortul dorit. Din acest punct de vedere o sa mergem pe studiile facute de specialisti si o sa constatam ca lemnul este de 15 ori mai izolant decat betonul si de 6 ori decat caramida. Calculul specialistilor a ajuns sa concluzioneze ca o familie suedeza, care locuieste intr-o casa din lemn face o economie de 50% la consumul de energie comparativ cu o familie din Franta ce locuieste intr-o casa construita cu materiale care necesita apa in asamblarea lor.

Pornind de la aceste cifre determinante, Cassa Dekor din Satu Nou de Jos, judetul Maramures este in masura sa va puna la dispozitie case din lemn la standarde inalte de calitate si respectand toate normele ce implica constructiile de genul acesta.

Calitatea acestor case din lemn se bazeaza in primul rand pe ideea costurilor reduse pentru incalzire pe timpul iernii sau pentru aer conditionat pe timpul verii. O casa din lemn oferita de Cassa Dekor, ce are in structura sa pereti din lemn tip “sandwich” asigura o izolare termica ce reduce cheltuielile de intretinere si o izolare fonica direct proportionala.

casa din lemn

In constructi de case din lemn, echipa de la Cassa Dekor se bazeaza pe principiul de transmitere al greutatii specific structurilor in cadre. Folosirea lemnului ca material de constructie si datorita proprietatilor sale elastice, a greutatii proprii reduse permite acestor case din lemn sa reziste la cutremure mult mai bine decat cele executate din materialele clasice.

Casele de lemn oferite de catre cei de la Cassa Dekor mai au avantajul costurilor reduse de constructie, un spatiu interior mai mare decat a celor din materialele obisnuite si un timp de executie mult mai rapid. Rapiditatea cu care se monteaza o casa din lemn face ca si santierul sa fie de scurta durata iar mutarea in casa noua sa fie mai rapida decat va asteptati. Asta in primul rand datorita faptului ca lemnul nu are elemente de imbinare care contin apa, precum cimentul si betonul ceea ce necesita o uscare pe timp indelungat.

Cu siguranta veti gasi in Maramures la Cassa Dekor exact ceea ce va doriti in materie de case din lemn si cu ajutorul unei echipe de specialisti va puteti pune in aplicare si designul in ceea ce priveste constructia.

Trebuie sa va reamintesc neaparat ca in lume exista state precum Japonia si SUA care impun construirea caselor din lemn in zonele unde cutremurele de pamant sunt frecvente, lemnul fiind materialul de constructie care rezista cel mai bine la astfel de intemperii.

Alte articole interesante gasiti aici

One comment on “Cassa Dekor – casa ta din lemn

  1. O casa din lemn pe langa izolarea fonica si termica are si o rezistenta crescuta in cazul cutremurelor, datorita flexibilitatii.

Comments are closed.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.