Cativa pasi in procesul de a ingriji pui de prepelita

pui-de-prepelitaFie ca doriti pui de prepelita pentru a-i creste pentru carne sau oua, fie ca ii vreti ca si companie sau poate ii gasiti “rataciti” pe undeva, este bine sa stiti cum sa aveti grija de ei pentru ca acestia sa supravietuiasca fara probleme.

Exista numeroase persoane care de asemenea vor creste pui de prepelita cu ajutorul unor incubatoare.

Ce trebuie sa stiti despre pui de prepelita in cazul in care acestia sunt spre exemplu “orfani” sa spunem asa, este ca ei nu pot fi tinuti la un loc cu prepelite mature intrucat acestea sunt foarte teritoriale si astfel puii de prepelita risca sa fie atacati de prepelitele mature.

Astfel, cand vine vorba de pui de prepelita infiati sau iesiti din incubator, acestia trebuie crescuti separat de prepelitele adulte.

Temperatura necesara pentru pui de prepelita

In primul rand trebuie sa stiti ca daca va ganditi sa cresteti pui de prepelita, trebuie sa le asigurati acestora un mediu propice pentru dezvoltare, acesta incluzand un adapost din care ei sa nu poata zbura afara, si suficienta caldura.

In prima saptamana de viata la puii de prepelita, temperatura in acvariul lor trebuie sa fie de circa 35 de grade Celsius, in a doua saptamana o puteti scadea la aproximativ 32 de grade Celsius, iar intre saptamanile a treia si a cincea de viata, acestia trebuie sa aiba o temperatura a locului in care sunt tinuti de 29 grade Celsius.

Alte instructiuni de ingrijire pui de prepelita

Totodata luati in considerare cand vine vorba de pui de prepelita faptul ca, daca ii tineti spre exemplu intr-o lada sau intr-un acvariu de orice fel, este indicat sa asterneti pe fundul acestora prosoape de hartie care vor asigura o anume aderenta pentru pui de prepelita. Asigurati-va de asemenea ca respectivii pui de prepelita au un vas de apa specific pentru pasari, in care sa fie mereu apa curata si proaspata. Este indicat sa luati un dispensor de apa in care puii de prepelita nu vor putea sa se scufunde sau sa imprastie apa in culcusul lor.

Cusca, lada sau acvariul in care tineti pui de prepelita trebuie curatate zilnic, hartia de pe fund trebuie aruncata, iar recipientele de apa si mancare trebuie si ele mentinute curate si ingrijite pentru a nu risca imbolnavirea puilor.

Atunci cand cresteti pui de prepelita, pana cand acestia ajung la varsta de circa cinci saptamani, nu este indicat sa ii plasati in preajma adultilor-prepelita, insa ulterior, puteti sa ii lasati sa creasca impreuna, pericolul de a fi atacati se reduce o data cu inaintarea lor in varsta.

Cert este ca in cazul in care hotarati sa cresteti si sa ingrijiti pui de prepelita, trebuie sa fiti bine informati cu privire la modul de a-i ingriji si de a-i ajuta sa ajunga la maturitate, fie ca acestia sunt “orfani”, sau ii ingrijiti alaturi de parintii lor. Asigurati un mediu si ingrijiri adecvate pentru pui de prepelita de la www.jumatatedepret.ro si veti avea parte de o experienta minunata!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.