Pensiunea Pomicom – locul unde s-a nascut vesnicia

Muntii sunt o lume deasupra lumii, asa spunea Gaston Rebuffat alpinistul si gidul francez. Situat in Carpatii Meridionali pe latura de vest si nord vest a culoarului Rucar Bran, de mii de ani acolo se afla Masivul Piatra Craiului.

O adevarata opera de arta a naturii care poate fi asemanata cu e cetate naturala din piatra imbracata in mantia padurilor verzi de brad, Masivul Piatra Craiului este un unicat printre muntii nostri. Asta pentru ca relieful montan cuprins in creasta sa singuratica are patru caracteristici definitorii: altitudine, lungime, proeminenta si unitate.

pensiunea pomicom 2

Ceea ce este reprezentativ pentru acest masiv este prezenta unei flori unicat in lume, care creste doar in aceasta zona. Se numeste Garofita Pietrei Craiului si in anul 1853 a fost descrisa pentru prima data de de doi botanisti sasi, Kotschy si Schot, iar numele acestei flori in latina inseamna “garofita cu prea frumoase brauri”. Parcul National Piatra Craiului a fost creat pentru a proteja aceste minuni ale naturii si a oferi oamenilor sansa sa le vada.

Muntele ofera in total 33 de trasee montane de diferite grade de dificultate, dintre care 21 sunt trasee turistice principale iar restul sunt destinate doar alpinistilor profesionisti.

In aceasta zona mai mult decat pitoreasca, alcatuita din peisaje grandioase ce-ti spala si-ti incanta sufletul si privirea, la poalele Muntelui Grindu se afla, in satul Satic se gaseste Pensiunea Pomicom.

Este o unitate de cazare ce a fost construita pentru ca oaspetii sa poposeasca aici cu drag si pasiune pentru munte si frumusetile lui neprihanite. Sa-si odihneasca picioarele obosite de cararile uneori abrupte si sa se infrupte din bucatele locului preparate din retete traditionale si gustoase de-ti raman in amintire.

pensiunea pomicom

Satul e numai la 12 km de localitatea Rucar si pare a fi rupt din poveste, fiind inconjurat de tot ceea ce muntele poate oferi mai frumos prin peisaje, fauna si flora.

Pensiunea Pomicom ca si unitate de cazare dispune de 30 de locuri care se constituie in camere spatioase ce sunt tocmai potrivite de odihna si petrecere a vacantelor si timpului liber. Camere sunt dotate cu toate facilitatile pentru a asigura un confort sporit, de baia propie, cu apa curenta rece si calda pana la televizor.

In inima muntelui, la unitatea de cazare Pensiunea Pomicom aveti o bucatarie dotata cu  tot ce este nevoie pentru a va prepara ceea ce va place si in modul in care doriti. Oferta gazdelor se extinde in organizarea de evenimente pe perioada sarbatorilor si va asigura ca acestea sunt facute cu mare atentie si devotament pentru oaspeti. Meniul  prezent la aceste evenimente va fi pe gustul si la cererea dumnevoastra si aveti a alege dintr-o bogata serie de mancaruri traditionale si nu numai. Astfel ca sarbatoarea pe care o sa o petreceti aici va fi deoasebita si va constitui o frumoasa amintire pe care sa o pastrati cu drag.

pensiunea pomicom 1

Si pentru ca sunteti inconjurati de munti si paduri dese de brad, de carari si trasee, de plante si animale specifice acestui climat puteti sa practicati si vanatoarea, bineinteles in termeni legali. Va fi un prilej de a invata despre obiceiurile animalelor si despre indeltnicirea cea mai veche a omenirii. Echipamentul de vanatoare va este pus la dispozitie de catre gazde si tot ele vor fi cele ce va vor indruma ca totul sa se petreaca in siguranta.

Iar daca sunteti oameni carora le place muntele puteti sa incercati traseele montane marcate de pe muntele Grindu si plimbarile in aer liber in imprejurimi care va ofera spectacolul de nedescris al naturii in orice anotimp.

Unitatea de cazare Pensiunea Pomicom este un reper in alegerea de a va afla intr-un loc cu adevarat minunat. Gasiti articole interesante si cu informatii diverse aici

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.