Ce este degivrarea si cum se realizeaza

degivrareConform definitiei, degivrarea este procesul prin care se indeparteaza gheata sau chiciura, formate pe timp de iarna sau cand temperaturile sunt foarte scazute.

Multi dintre voi ati auzit despre degivrare iarna sau in lunile friguroase, in aeroporturi. In aceasta perioada avioanele intarzie, oamenii isi pierd cumpatul neintelegand intarzierile atat de mari. Exista reguli foarte stricte in aviatie, insa in ultima perioada acestea au fost intarite astfel ca, pe perioada iernii, traficul aerian este mult mai bine controlat decat vara. Atunci cand zborurile sunt intarziate, personalul de la sol motiveaza aceste intarzieri prin urmatoarele: vizibilitatea pentru zbor trebuie sa fie acceptabila, pista trebuie dezapezita, iar aeronavele degivrate. In cazul aeronavelor, degivrarea este foarte importanta, cristalele de gheata sau depunerile de zapada de pe suprafata aeronavelor pot reduce foarte mult performantele acestora; in acest caz, degivrarea se face prin aplicarea unui strat de fluid vascos denumit antigel.

Degivrarea se realizeaza in mai multe metode:

  • Metode mecanice: impingere sau razuire;
  • Aplicarea caldurii: se monteaza cabluri incalzitoare electrice;
  • Prin utilizarea unor substante in stare solida sau lichida care scad nivelul de inghet al apei: saruri, alcooli, glicoli.

O perioada foarte mare de timp, drumurile erau degivrate prin folosirea unui amestec de sare si nisip sau pietris. Insa s-a observant ca sarea avea efect coroziv asupra utilajelor sau a podurilor metalice; sarea are un punct de inghet de -18 grade Celsius, acest punct fiind depasit uneori de conditiile meteo si deci sarea neavand niciun efect. Astfel s-a ajuns la folosirea altor substante degivrante cum ar fi clorura de calciu sau de magneziu care scade punctul de inghet al apei si produce si o rectie exoterma. Degivrarea cailor de acces, a parcarilor, scarilor sau a acoperisurilor si jgheaburilor se face cu ajutorul unor cabluri incalzitoare electrice a caror temperature poate fi setata manual sau automat printr-un termostat.

CARE SUNT AVANTAJELE DEGIVRARII?

Exista numeroase avantaje ale sistemelor de degivrat, ca in orice exista si unele dezavantaje insa acestea sunt anulate de beneficiile pe care sistemele de degivrare le aduc si de vitalitatea pe care o au. Dintre avantaje amintim:

  • Se economiseste mult timp si enrgie pentru curatarea zapezii;
  • Asigura cai de acces sigure;
  • Protejeaza mediu in comparatie cu sarea si nisipul folosite pana nu de mult timp;
  • Nu exista costuri de intretinere;
  • Sunt fiabile si au o durata foarte mare de viata( se estimeaza in jur de 100 de ani);
  • In medie se ofera o garantie de aproximativ 20 de ani pentru astfel de sisteme de degivrare.

DEGIVRAREA ESTE VITALA

In cazul in care ai constientizat vitalitatea degivrarii si striaciunile pe care le poti aduce mediului folosind sare sau nisip si doresti sa beneficiezi de o degivrare corecta si fara sa depui efort, atunci acceseaza site-ul www.milucon.ro .Firma Milucon dispune de echipament de inalta calitate, instalatii efciente menite sa ofere rezultatele asteptate pentru a va oferi siguranta si confortul pe care le doriti. Pe langa serviciile de incalzire electrica si degivrare, firma este specializata si in hidroizolarea tuturor tipurilor de suprafete.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.