Ce este o masina de roluit tabla?

 

O astfel de masina de roluit tabla este o masina care este utilizata pentru roluirea tablei, iar prelucrarea se face la rece, iar datorita acestui proces, incep sa se obtina formele curbate. Pentru a va face mai usor inteleasa utilizarea lor, se introduce tabla in aceasta masina de roluit tabla, apoi se fac miscari line in stanga si in dreapta o foii pe care dumneavoastra doriti sa o prelucrati si coborati usor rola care preseaza, ducand la rezultatul si forma dorita a foii de tabla.

Prevederea acestor masini de roluit tabla este reprezentata de 3 sau 4 cilindrii, care ajuta la indoirea tablei in forma de con sau de cilindru, cu ajutorul actionarii motorizate sau manuale a acestor masini.

Clasificarea masinilor de roluit tabla si rolul lor.

De cele mai multe ori, clasificarea este usoara, mai ales daca stiti care sunt tipurile de astfel de masini, iar daca nu stiti, vi le oferim noi: masini care sunt motorizate pentru a duce la indeplinirea roluirii tablei, masini manuale care roluiesc tabla, masini hidraulice care roluiesc tabla cu ajutorul a 4 cilindrii asimetrici sau chiar 3. Despre masinile de roluit tabla manuale, putem spune ca sunt prevazute doar cu 3 cilindrii, iar cu ajutorul lor se pot realiza diferite forme de roluire. Acest tip de masini se actioneaza doar cu un ajutor dat de rolele prezente.

Despre masinile de roluit tabla motorizate putem spune ca sunt ajutate de un motor trifzat pentru a putea actiona mult mai bine, dar si ele, ca si cele manuale, sunt prevazute tot cu 3 cilindrii, pentru a da diferite dimensiuni a tablei. De cele mai multe ori, actionarea lor se face cu ajutorul unor pedale, care pornesc rolele, deoarece fiecare pedata determina un sens diferit de rotire pentru role. Masinile hidraulice cu 3 sau 4 cilindrii actioneaza mult mai usor asupra rolelor, deoarece ele au un pupitru pentru comanda care controleaza toate operatiunile realizate de aceste masini. Singura diferenta intre masinile hidraulice cu 3 cilindrii si cu 4 cilindrii este reprezentata de cilindrul optional care de cele mai multe ori ajuta pentru rezultarea unor conuri din tabla.

Avantajele utilizarii acestor masini de roluit tabla.

Aceste masini de roluit tabla sunt ideale pentru realizarea unor piese precise si cu un efort destul de mic. Ele sunt foarte eficiente mai ales din punctul de vedere al consumatiei energetice, pentru ca nu se consuma energie pentru a duce la realizarea incalzirii materialului pe care doriti sa il roluiti, ptand efectua o roluire chiar la temperatura mediului in care va aflati.

Necesitatea in astfel de cazuri este reprezentata de catre masinile de roluit tabla.

Acum depinde si de necesitatile fiecarei persoanei, mai ales ca in momentul achizitionarii unei astfel de masini de roluit tabla de pe www.tehmag.ro trebuie sa urmariti si caracteristicile reprezentate de catre lungimea maxima de foaie care poate fi prelucrata, grosimea ei si mai ales procesul in care doriti sa fie utilizata masina, fie de conuri sau roluire cilindrica. Noi comercializam masini de roluit tabla de calitate si la un pret avantajos.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.