Ce este un diferential camion?

diferential camion

Automobilele sunt extrem de complexe, acestea avand la baza diverse sisteme si piese care le pun in miscare. De exemplu, de fiecare data cand un automobil efectueaza un viraj, rotile acestuia trebuie sa parcurga in mod obligatoriu distante diferite. Pentru ca acest lucru sa poata fi posibil, rotile trebuie sa aiba viteze diferite atunci cand se rotesc. Prin urmare, viteza rotilor din interiorul virajului va fi mai mica fata de cea inregistrata la exteriorul virajului. De aceasta chestiune complexa se ocupa o anumita componenta, numita diferential camion.

Un diferential camion este un dispozitiv care permite transmiterea cuplului motor, dar ca rotile sa aiba turatii diferite in timpul virajelor. Cine s-a gandit la acest detaliu? Se pare ca diferentialul a fost inventat in anul 1872 de catre Pecquer, astfel ca dispozitivul pe care il intalnim astazi are acelasi principiu de functionare si aceleasi caracteristici. Desigur, diferentialele auto au fost imbunatatite din punct de vedere tehnologic, astfel ca s-au adus schimbari in ceea ce priveste forma, dimensiunile si materialele utilizate.

De ce sa achizitionezi un diferential camion nou?

Oricine stie ca un produs nou este un produs superior calitativ fata de unul uzat. Aceasta regula se aplica si in cazul reparatiilor auto, unde fiecare piesa inlocuita trebuie sa fie de calitate superioara, pentru a garanta reparatia efectuata. Desigur, se pot folosi si piese second hand, atata timp cat acestea sunt reconditionate corect si au o stare de functionare buna.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.