Ce sunt panourile radiante cu infrarosu?

panouri radiante infrarosu

Daca acum ceva luni ni se parea ca soarele  vrea sa ne prajeasca la propriu trimitandu-ne temperaturi  de peste 35 de grade Celsius, acum parca ne rugam sa mai contribuie si el cu ceva la bunastarea noastra fizica atunci cand trebuie sa iesim din casa. Totusi, pana la urma tot solutiile artificiale de furnizare a  caldurii ne salveaza, iar urmatoarea  intrebarea fireasca este: care  dintre sistemele de incalzire este cel mai eficient?

Centralele termice sunt in momentul de fata cele mai apreciate si cele mai utilizate insa asta inseamna eforturi destul de mari pentru montare si intretinere, costuri mari la achizitie insa randament satisfacator, in functie de  fiecare centrala in parte.  Doar pentru ca acesta este sistemul cel mai utilizat, nu inseamna neaparat ca este si cel mai bun asa ca in continuare o sa vorbim despre o alternativa moderna si accesibila, reprezentata de panouri radiante cu infrarosu.

O noua inovatie in domeniul  sistemelor de incalzire, panourile radiante cu infrarosu  se folosesc de energia electrica pentru a  emite radiatii infrarosii si pentru a incalzi obiectele din apropierea lor.  Ceea ce le deosebeste de oricare alt sistem din domeniu este faptul ca nu actioneaza in mod direct asupra aerului din incapere ci asupra obiectelor din jur. Astfel incalzeste peretii, mobila si chiar pe dumneavoastra.

O alta particularitate a  panourilor radiante cu infrarosu este aspectul deosebit. Le-ati putea confunda usor cu un tablou sau cu o oglinda  chiar daca  in realitate rolul lor este altul. Se monteaza pe pereti, inclusiv pe tavan si pe langa faptul ca va furnizeaza  caldura de care aveti nevoie pentru a va simti confortabil, mai adauga si un plus design-ului incaperii.

Ce avantaje prezinta panourile radiante cu infrarosu?

In comparatie directa cu acelasi sistem de incalzire mentionat si la inceputul articolului, in cele ce urmeaza   o sa scoatem in evidenta cateva dintre avantajele de care puteti beneficia din momentul in care alegeti un sistem de incalzire bazat pe emisiile de radiatii infrarosii.

Urmand firul logic al intamplarilor, costul de achizitie si montare este mult mai mic in comparatie cu orice alta alternativa. Cu aproximativ 500 de Lei puteti achizitiona un panou destul de puternic, de aproximativ 400 de W, capabil sa incalzeasca un spatiu considerabil.

Si deranjul creat de regula la instalarea unei centrale este evitat daca alegeti varianta panourilor. Nu trebuie sa va plimbati prin toata casa cu instalatii si calorifere ci pur si simplu sa fixati undeva, pe un perete, un panou radiant si problema e rezolvata.  In aceeasi balanta care deja inclina in favoarea  panourilor radiante, putem adauga si faptul ca  presupune eforturi minime de intretinere, iar faptul ca nu usuca aerul si nu favorizeaza depunerea prafului, intrucat nu actioneaza direct asupra aerului din camera, consideram ca am bifat cele mai importante aspecte legate de acest sistem inovator de incalzire.

Experienta, profesionalism si corectitudine. Acestea sunt trei dintre cele mai importante  calitati  ale echipei: www.prismainfo.ro.  Vizitati-le si dumneavoastra site-ul  pentru  a obtine informatii utile si pentru a achizitiona produse de  calitate.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.