Ce sunt terasele verzi

terase verzi

Terasele verzi sunt o forma de amenajare a acoperisului, o metoda extrem de eficienta intalnita tot mai mult in zilele noastre. Pe langa aspectul estetic deosebit, ele ofera si o serie mare de avantaje, de la costul redus la intretinere, pana la capacitatea de a crea un spatiu mai curat, mai oxigenat in jurul locuintei sau spatiului unde acestea au fost amenajate.

Odu Green Roof reprezinta cea mai buna alegerea cand vine vorba de realizarea unor terase verzi, deoarece echipa noastra are o experienta destul de mare in acest domeniu si dispune de cele mai bune materiale necesare unei astfel de amenajari, precum si de o echipa profesionista care iti ofera lucrari de calitate, rezistente si sigure.

Odu Green Roof aduce cele mai noi solutii si idei in materie de amenajare a acoperisurilor locuintelor, precum si a spatiilor verzi si va ofera produse si servicii de cea mai buna calitate. Apeland la echipa noastra ai posibilitatea sa obtii cele mai inedite terase verzi, construite in moduri originale astfel incat sa-ti ofere o priveliste deosebita.

Terasele verzi iti aduc numeroase avantaje

Este bine cunoscut faptul ca terasele verzi au o serie de avantaje, fapt ce ne facem sa intelegem de ce sunt atat de apreciate si dorite la ora actuala. Terasele verzi au capacitatea de a reduce cheltuielile destinate intretinerii, deoarece au un rol de izolare termica deosebit, ceea ce evita evaporarea caldurii in exterior sau patrunderea aerului rece in interiorul incaperii pe acre o acopera. De altfel, terasele verzi asigura si o adevarata protectie in fata soarelui si a altor factori de mediu si clima externi, avand capacitatea de a retine apa in stratul de vegetatie.

Un alta avantaj ce nu trebuie uitat este aspectul estetic deosebit pe care terasele verzi il ofera unei locuinte, mai ales daca vorbim de un spatiu situat intr-o zona cu acoperisuri vechi sau clasice din caramida sau alte materiale. Un astfel de acoperiz realizat din terasa verde nu are nici efecte nocive asupra mediului, deoarece este natural si nu polueaza.

Cum se realizeaza terasele verzi?

Terasele verzi sunt practic acoperisuri, dar care au pe suprafata lor un strat de vegetatie, mai mic sau mai mare in functie de preferintele fiecaruia. Cat priveste tipul de vegetatie aplicat, putem vorbi de doua tipuri de terase verzi, respectiv: terasa verde cu vegetatie intensiva si cea cu vegetatie extensiva. Diferenta dintre cele doua tipuri de terase consta in densitatea de vegetatie aplicata, deoarece terasele de tip intensiv sunt create dintr-o vegetatie mai densa, mai mare, pe cand celelalte au un tip de vegetatie mai mica si sunt mai usorde intretinut.

Odu Green Roof te ajuta sa-ti amenajezi o astfel de  terasa sau chiar sa-ti transformi vechiul acoperis intr-o terasa de tipul acesta. Tot ce trebuie sa faci este sa ne ceri ajutorul, iar noi iti vom oferi cele mai bune lucrari in materie de terase verzi.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.