Ceara de epilat

ceara epilat

Pentru indepartarea parului nedorit pe care femeile il au pe corp, acestea pot sa apeleze la unele  metode cunoscute de epilare. Cea considerata a fi mai buna si deasemenea cea mai ieftina, eficienta in  epilare este epilarea facuta cu ceara.

Cu toate ca epilarea facuta cu ceara este considerata a fi printre metodele cele mai dureroase prin care se indeparteaza firele de par, aceasta va asigura unul din cele eficiente efectele si de lunga durata.

Pentru a putea beneficia o epilare reusita si sanatoasa inclusiv la domiciliu nostru, important este sa tinem cont de unele sfaturi, cum ar fi cele de mai jos.

Sfaturile date de specialistii in epilare

Este bine sa ne alegem ceara care e potrivita pentru pielea noastra. Dintre toate tipurile disponibile de ceara de pe piata, oricand putem alege de exemplu benzile, sau ceara de epilat care e de unica folosinta sau de ce nu, ceara refolosibila.

Ceara de epilat cunoscuta ca fiind de unica folosinta e considerata de catre specialisti ca cea mai igienica, insa un pic mai costisitoare decat este ceara refolosibila. Deasemenea, se poate opta si pentru  ceara fierbinte dar si pentru ceara rece. In cazul in care o sa se irite tare pielea si nu o sa suportam deloc  sa aplicam ceara fierbinte, recomandarea facuta de specialistil este aceea de a opta pentru utilizarea cearei reci.

Inainte de utilizarea unui nou produs care e din ceara, important este sa citim cu mare atentie toate instructiunile privind folosirea lui, evitand in felul acesta anumite riscuri cum sunt de exemplu ramanerea cearei lipite pe piele sau arsurile ce sunt provocate de nerespectarea unor reguli.

Este necesar cel putin 5 mm sa aiba lungimea firul de par si poate chiar mai mult decat atat pentru a putea beneficia de epilare eficienta cu ceara.

Vom exfolia zona ce urmeaza a fi epilata, o uscam bine apoi, ca sa aiba o  buna lipire cu ceara. Dezinfectam respectiva zona ce o sa fie expusa epilarii utilizand pentru asta un gel antiseptic ori unul care are alcool, avand astfel o igiena cat mai buna.

Ceara de epilat trebuie incalzita pana ce aceasta ajunge lao temperatura de 40 de grade apoi se lasa un timp de asteptare dupa aplicarea fisiilor de ceara, timp ce trebuie sa fie relativ scurt.

Putem apoi aplica ceara numai in sensul cresterii firului, facand asta pana obtinem un strat uniform. Urmeaza indepartarea acelei ceare ce se face in sensul opus de crestere al firelor de par.

Vom clati zona epilata insa doar cu apa rece, in felul acesta domolind roseata. Este indicat ca dupa epilare sa folosim niste creme hidratante ce au la baza aloe vera, aceasta avand ca scop dupa aplicare,  prevenirea iritatiilor.

Evitam dupa epilare expunerea la soare pentru minim 24 ore.

Pentru a putea afla cum micsoram durerile pe tot parcursul epilarii, important este sa parcurgem instructiunile ce descriu modalitatile prin care putem reduce durerea in timpul epilarilor facute cu ceara.

Detalii privind aceasta metoda de eplilare cat si altele poate la fel de eficiente, gasiti accesand site-urile de specialitate, cum ar fi www.tpb.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.