Un ceas Seiko, o istorie, o precizie si o inalta clasa a calitatii

 

 

 

 

 

 

ceas Seiko

Masurarea timpului este inca din primele veacuri ale civilizatiei noastre un element care dicteaza vietile tuturor. Primele sisteme de masurare ale timpului erau oarecum instinctuale, bazandu-se pe perceptia subiectiva a fiecarui observator. Asadar, ziua era impartita in perioada cu soare si cea cu luna. Oricum, de la acest mod instinctual pana la ceea ce avem acum ca sisteme de masurare, este practic o evolutie fireasca pornita din dorinta de a putea masura timpul cu o precizie cat mai mare. Un ceas Seiko poate fi considerat fara probleme o adevarata piesa de arta a tehnologiei, iar noi, echipa magazinului online de ceasuri, www.bombastic.ro stim acest lucru deoarece avem o pasiune vie pentru ceasurile de calitate si exceptionale.

Ce se afla in spatele unui ceas Seiko modern

Istoria din spatele unui ceas Seiko incepe inca din anul 1881 in care Kintaro Hattori a deschis un atelier de bijuterii si ceasuri sub titulatura K. Hattori in regiunea Ginza din Tokyo. La doar 11 ani lucrurile se dezvolta galopant iar numele de Sikosha isi face aparitia. Intr-o traducere interpretativa, Seikosha inseamna casa operelor de arta exceptionale. Bineinteles, o titulatura la fel de extravaganta precum si abordarea producatorului de ceasuri nipon.

De ce ati alege un ceas Seiko? Pai pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa privim unpic asupra viziunii producatorului japonez asupra tehnicii masurarii timpului. Se cunoaste faptul ca sistemul Quartz prezent si intr-un ceas Seiko modern este marca a tehnologiei asiatice, acestia fiind printre primii care au introdus aceasta tehnologie in ceasuri.

Tehnologia Quartz prezenta si intr-un ceas Seiko foloseste practic frecventa de rezonanta a unui mic cristal din Quartz. Acesta componenta piezoelectrica (proprietatea unor materiale ca si Qurtzul de a-si modifica sau a genera un curent de o anumita valoare atunci cand este aplicata o forta fizica) poate genera frecvente constante cuprinse intre cativa Mega Hertzi pana la sute sau mii. De cele mai multe ori, intr-un ceas Seiko este folosit un oscilator quartz cu frecvente intre 16.000Hz si 51.000Hz. Practic aceasta este frecventa de tact pe care microcipul dintr-un ceas Seiko o foloseste pentru a masura fiecare secunda, minut, ora, etc.

Precizia pe care o poate oferi un ceas Seiko sta in traditie si inovatie

Exista foarte multe modele de ceasuri ale unor marci mai mult sau mai putin cunoscute, insa ceasurile Seiko, fie ele macanice, automatice sau Quartz s-au detasat inca de la bun inceput prin exactitatea masurarii timpului. Este cunoscut faptul ca un ceas Seiko are o marja de eroare de pana la cateva minute pe an cel mult, spre deosebire de alte ceasuri care au erori si de 10 minute sau chiar si mai mult.

Pe langa marea precizie a unui ceas Seiko vorbim si de materialele folosite. Una este sa porti un ceas din plastic care se simte foarte fragil, si alta este un ceas cu o carcasa din aliaje si compozite gandite pentru a rezista oricarei conditii meteo, stresului fizic (socuri, zgarieturi, forte de inertie G si nu numai).

Acestea sunt doar motivele tehnice pentru care va recomandam un ceas Seiko, insa pe langa asta, stilul tipic nipon al ceasurilor acestui producator, este o frumoasa completare a tehnologiilor folosite la un ceas Seiko. Va asteptam asadar pe siteul www.bombastic.ro pentru a va alege unul din modelele de ceasuri Seiko sau pentru a face un cadou aparte, exceptional.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.