Certificat energetic Bucuresti

certificat energetic

Avand in vedere ce documente sunt necesare intotdeauna proprietarului pentru a le da auditorului energetic, este important sa precizam ca acea durata specifica pentru realizarea unui certificat energetic este posibil sa fie diferita, aica mai mica sau mai mare. In acelasi timp , tariful e si acesta unul negociabil.

La momentul in care proprietarul nu va putea sa puna auditorilor la dispozitie documentele care ii sunt solicitate, e posibil sa fie completat dosarul, insa numai in baza unor costuri ce o sa fie unele suplimentare.

Tariful care este unui certificat energetic e calculat utilizandu-se pentru acest lucru formule care au in cadrul unui cost unitar ce este necesar pentru a se pregati lucrarile si desemeni al documentelor. Acel tarif unitar ce este necesar pentru a se realiza aceste lucrari se calculeaza in euro / metru, iar tariful este in functie de acea arie a constructiei si desfasurarii acelor cladiri ce sunt in analiza. Pot fi enumerati aici cinci coeficienti, adica cei de locatie, cei care sunt aferenti documentatiei sicare sunt de instrumentare si de complexitate, dupa cum aminteste AAECR.

Asa cum mentioneaza aceea care lucreaza in cadrul Organizatiei Profesioniste a Specialistilor, iar unele dintre tipurile specifice pe care le au apartamentele ce au consumuri energetice ce sunt mai scazute sunt de regula si mai cautate, faptul acesta datorandu-se costurlor mai mici ce sunt necesari pentru a se face intretinerea acestora .

In momentul in care cererea ce este aferenta acestor apartamente ce au niste consumuri energetice care sunt mai scazute sau poate mai ridicate, e posibiul sa fie inregistrate cu o crestere usoara a chiriilor care sunt aferente unor apartamente si care au consumuri energetice ceva mai ridicate si o scadere de chirii care sunt platite in cazul apartamentelor ce au consum energetic ceva mai ridicat, acest fapt la final fiind compensat cu niste cheltuielile care se fac suplimentar.

Pentru elaborarea unui astfel de certificat energetic in Bucuresti cat si in oricare dintre orasele tarii, e nevoie inca de la inceput de o evaluarea aferenta performantei energetice a cladirilor in cauza, ce se desfasoara in niste conditii normale in privinta utilizarii care are la baza o anumita serie specifica a caracteristicilor reale ale sistemului respectiv de instalatii ce sunt aferente oricarei constructii, asa dua cum sunt acelea de incalzire, si iuminatul artificial, acela de preparare, cat si de climatizare ce beneficiaza in principal de apa calda, ca si de ventilare, sau consum.

Poate sa fie facuta o incadrare a claselor de performanta energetice si deasemeni una de mediu care este aferenta respectiei cladiri, ca si notarea energetica data cladirii in cauza, a certificatului performantei energetice sau inserari de diferite recomandari ca sa avem posibilitatea sa crestem eficienta cladirii in privinta utilizarii energiei.

Ca sa facem un astfel de certificat specific unei performante energetice poate sa fie realizat incluisv un control.

ISC este institutia care poate avea capacitatea sa faca unele controle si verificari ale certificatelor enegetice in Bucuresti cat si in orice alt loc din intreaga tara, aceasta institurie ocupandu-se de realizarea unor rapoarte ce privesc un audit energetic si deasemeni rapoarte ce fac referire cu precadere la astfel de inspectii ce au fost realizata la sistemul de incalzire sau la sistemul de climatizare.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.