Cherestea de la AdyProsperConstruct.ro

Lemnul este un bun de care nimeni nu se poate lipsi, un bun care ne-a insotit de-al lungul timpului in toate proiectele omenirii. Cand vine vorba de mestesugit, cu deosebire la propria locuinta, se gaseste mereu cate ceva de facut, iar una dintre solutiile cele mai usoare si mai ieftine pentru oameni practici si cu pricepere este lemnul. In constructii, lemnul, ca material facil de procurat si de modelat, este un mare ajutor. Astazi, cel mai adesea, cheresteaua din lemn de rasinoase ocupa un loc important, chiar privilegiat in constructii.  Iar daca nu ai foarte multa experienta in acest domeniu, poti aplela la furnizorii de materiale lemnoase, care te pot consilia si indruma, ajutandu-te sa iei alegerea corecta si sa pui in practica orice proiect.

Cheresteaua se poate gasi sub mai multe forme, de la scanduri de diverse marimi si grosimi, la dulapi si la sipci sau leaturi.

Utilizari frecvente

In mare, cheresteaua este utilizata in constructii si industria lemnului. In functie de forma data, ea are o arie larga de utilizari posibile. O regasim in ateliere de tamplarie, pentru fabricarea de usi, mese, dulapuri, sub forma de tipare pentru turnarea betonului, pentru construirea de poduri si schele, garduri, s.a.m.d.

Cheresteaua este intalnita in cinci clase de calitate, cand vorbim de lemn de rasionoase, iar in privinte celui de foioase, in patru. Materialul din care este obtinuta cheresteaua este adesea reprezentat de molid, pin, brand, fag, stejar si nuc.

Acest material lemnos mai are insa si o alta clasificare, care il imparte in cherestea aburita lunga, aburita scurta, sau netivita. In functie de forma sectiunii, cheresteaua se prezinta ca lemn semirotund, prisma cu doua, cu trei sau patru plane, ca sferturi sau sub forma de margini si laturoaie. In functie de gradul de umiditate, aceasta poate fi cu peste 30% umiditate (ca procent maxim), scazand la valori cuprinse intre 25 si 30% – zvantata, apoi la o umiditate cuprinsa intre 18 si 24% – semiuscata si in final la cheresteaua uscata, a carei umiditate este de maxim 17%.

Tipuri de cherestea pentru solutii diverse

Cheresteaua din fag este foarte flexibila, putandu-se prelucra cu usurinta, fiind in acelasi timp si durabila. Pe teritoriul tarii noastre aceasta este foarte populara, datorita faptului ca se gaseste pe suprafete foarte mari. Lemnul obtinut din fag este usor de finisat si are o textura fina si o culoare uniforma, ceea ce ii confera un stil aparte.

Cheresteaua din carpen este utilizata pentru a obtine sipci, placaje si scanduri pentru acele obiecte care necesita o rezistenta mai mare, cum ar fi lazile de transport. Cu toate acestea, greutatea lor este mai mare comparativ cu cea a fagului, iar pretul este relativ mai scazut.

Solutii pentru planurile tale

Pentru orice tip de cherestea, de orice clasa, la orice grosime ai nevoie, apeleaza cu incredere la Ady Prosper Construct. Printr-un proces atent supravegheat de pregatire a materialului lemnos, obtii o materie prima de cea mai buna calitate pentru toate proiectele tale.

Depozitul de cherestea Ady Prosper Construct iti pune la dispozitie o gama larga de materiale cu diverse grosimi si diametre, de la scanduri din rasinoase, la sipci, grinzi si multe alte produse din lemn, la preturi avantajoase. Te asteapta pe  Soseaua Chitila 201, in Bucuresti. Tot ce iti doresti sa afli, gasesti pe site sau la numarul de telefon 0766.271.741.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.