Citeste de unde poti cumpara si tu granit la un pret excelent

529918f75049deeb5a561bda3e355fdfIn special pentru decorarea cladirilor se foloseste granit, o piatra naturala care-si gaseste intrebuintare si in amenajarea cu mult bun gust a locuintelor si a monumentelor. Fiind o roca de tip vulcanic este foarte dura, insa tu stiai ca ea se formeaza din magma ce iese la suprafata din adancimile pamantului in milioane si milioane de ani?

Curiozitati mai putin cunoscute despre granit

Pentru realizarea blaturilor de baie se foloseste granit. La fel si pentru blaturile de bucatarie. De ce? Deoarece granitul este foarte rezistent la zgarieturi, la umiditate si la temperaturi ridicate, deci este materialul ideal pentru aceste incaperi. Desi in general granitul este mai scump decat marmura, exista totusi o varietate de marmura care depaseste cu brio pretul celui mai scump granit.

O alta curiozitate despre granit ne duce in Egiptul antic cand se folosea aceasta piatra pentru ridicarea piramidelor, dar si pentru a realiza busturile faraonilor. Asa se explica durabilitatea acestora in timp. Inclusiv sarcofagele erau realizate tot din granit. De ce? Deoarece astfel erau deosebit de grele, iar in aceste conditii nu puteau fi furate de hoti.

Dar de ce este totusi granitul atat de dur? Are in compozitia lui quart si feldspat, iar prin supunerea lor la presiuni ridicate odata cu trecerea anilor, granitul devine mai dur si decat otelul.

De unde i se trage denumirea? Din latina, mai exact de la termenul “granum”, adica granula care se refera la textura granulara a granitului ce se formeaza prin cristalizarea diferitelor minerale.

Stiai ca muntele Rushmore din SUA este format din granit in totalitate? Asta a facut posibila sculptarea lui si realizarea marilor presedinti americani imortalizati intru eternitate intr-un mod cu totul si cu totul ingenios.

Si alpinistii prefera piscurile formate din granit. De ce? In acest mod provocarea este mult mai mare, mai antrenanta, escaladarea este mai dificila, iar satisfactia va fi si ea mai mare.

Pe langa constructii, granitul mai este intrebuintat intr-un mod ingenios. La curling se folosesc pietre din granit. Se folosesc mai multe pietre cu o greutate cuprinsa intre 17 kg si 20 kg. Fiind supuse unor forte de frecare foarte mari, granitul rezista cu brio. Fiind si pietre slefuite, ele aluneca mai usor chiar daca lansarea nu se face cu foarte mare putere.

De unde pot sa achizitionez granit?

Pentru amenajarea exterioara sau amenajarea interioara a locuintelor, placile de granit sunt solutia potrivita. Cu siguranta este o varianta inedita, insa deosebit de atractiva, iar valoarea casei va creste cu mult daca o vei imbogati cu acest tip de roca.

Asfel, daca vrei sa cumperi granit, ia legatura cu specialistii de la Serv Baratin. Acestia iti vor oferi si consultanta de specialitate pentru ca tu sa iei cele mai bune decizii cu privire la locuinta ta, dar si servicii de montaj/instalare la standarde ridicate de calitate.

Designul inedit, culorile variate, duritate, texturi diverse, durabilitate, igienizare usoara, dar si rezistenta la microbi si la bacterii fac din granit o solutie optima oferita la preturi accesibile, atragatoare chiar. Viziteaza si tu pagina oficiala Serv Baratin, studiaza oferta si alege apoi in cunostinta de cauza!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.