Constructii statii epurare de la Maghebo

Constructii statii epurare de la MagheboDespre apa menajera uzata, despre epurare si constructii statii epurare s-au scris si inca se vor mai scrie multe, deoarece este un subiect de actualitate care preocupa intreaga omenire. Comunitatile omenesti, prin activitatile industriale si cele sociale, produc o cantitate insemnata de apa menajera uzata, apa care se deverseaza in mediul natural. Acest fapt nu este deloc benefic pentru mediul inconjurator cum nu va fi benefic, in cele din urma, nici pentru omenire.

In aceste conditii deloc incurajatoare, oamenii au gasit totusi o solutie. Inainte de a fi deversate in emisar, apele menajere uzate trebuie supuse unui proces intens de epurare. In acest mod, apa este purificata si atinge in mare proportie gradul de puritate pe care l-a avut in momentul captarii ei din natura.

Pana la urma nu vorbim despre un moft, ci despre o necesitate, avand grija astfel de viitorul intregii planete, caci apa este una dintre caractersiticile principale care a dus la dezvoltarea vietii pe aceasta planeta si tocmai de aceea trebuie sa avem grija de ea!

Constructii statii epurare si epurarea apelor uzate

 

Preocuparea pentru pastrarea puritatii apei este prezenta in vietile noastre inca din cele mai vechi timpuri, ceea ce a dus la o adevarata industrie a apei ce cuprinde urmatoarele etape:

– captarea apei;

– transportul apei;

– tratarea apei;

– colectarea apelor uzate;

– dirijarea apelor uzate spre statiile de epurare;

– deversarea apelor epurate in emisar.

Epurarea apelor nu este chiar atat de simpla pe cat pare la prima vedere, ci la baza ei stau o serie de procese fizice, chimice si biologice, procese care apar in mod natural. De asemenea, se utilizeaza si epurarea artificiala pentru rezultate cat mai sigure. In acest scop se construiesc statii de epurare peste tot in lume, in special in preajma marilor orase.

Ce este epurarea? Ca o mica definitie putem spune ca epurarea este un proces complex prin care se retin si se neutralizeaza substantele daunatoare din apele uzate, fie ele menajere, fie industriale. Acest proces are loc in statiile de epurare.

Epurarea in statii de epurare se imparte in 2 mari categorii:

1. Retinerea substantelor nocive sau neutralizarea acestora, dupa caz;

2. In urma primei operatiuni se obtin namoluri. Acestea trebuie prelucrate.

Astfel, este bine de retinut ca epurarea apelor ce are loc in statiile de epurare se va realiza in mai multe trepte, dupa cum urmeaza:

– Treapta primara si cea mai importanta;

– Treapta secundara;

– Treapta tertiara.

In urma acestor trepte, si apa va avea graduri diferite de purificare.

Constructii statii epurare de la Maghebo

 

Epurarea apelor este un proces deosebit de important careia trebuie sa i se acorde o atentie pe masura, asa incat construirea statiilor de epuare este un prim pas spre obtinerea unui Constructii statii epurare de la Maghebo1mediu mai curat. Si cum acest pas este esential, Maghebo iti pune la dispozitie serviciile sale de construire statii de epurare.

Tehnologiile pe care Maghebo le utilizeaza pentru ridicarea de statii de epurare sunt de ultima generatie, echipa este instruita si are experienta in domeniu, asa incat reusita proiectului tau este 100% garantata.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege constructii statii epurare de la Maghebo. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si serviciile Maghebo? Pentru detalii, suna la numarul 0755-090.771 si 0744-268.462 sau trimite un e-mail pe adresa info@maghebo.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.