Consumabile Auto – Zoom-Biz

consumabile-autoConsumabilele auto sunt acele produse folosite pentru intretinerea autovehiculului si asigurarea unei functionari corecte, ce trebuie achizitionate periodic de catre proprietari. In catalogul nostru gasiti atat magazine online ce comercializeaza consumabile auto si piese/ componente diverse, cat si distribuitori locali sau regionali. Produsele sunt de regula importate de la producatori renumiti din Europa si indeplinesc normele de calitate.

Printre cele mai importante consumabile auto sunt filtrele. Filtrele de aer curata aerul inainte ca acesta sa intre in galeria de admisie, astfel ca motorul este lasat sa “respire”. Filtrele de combustibil separa impuritatile din motorina/ benzina si alti carburanti, protejand in acest fel componentele sistemelor de combustibil de uzura. Apa, microorganismele, praful si funinginea sunt captate cu succes. Filtrele de ulei sunt foarte importante pentru protectia componentelor motorului, pentru ca atunci cand uleiul este adus la puritatea necesara, durata de viata a componentelor creste. Toate modelele de filtre trebuie inlocuite regulat pentru a-si mentine performantele, fara sa se infunde.

Mentinerea in bune conditii a functionarii auto este realizata apoi daca se folosesc uleiuri de calitate. Un alt exemplu de consumabile auto esentiale este reprezentat de ulei, care poate fi: ulei de motor, ulei de transmisie, ulei hidraulic, ulei clima si ulei de amortizor. Toate acestea sunt folosite pentru a intarzia uzura si a inlesni actionarea componentelor mecanice mobile. Si vaselina face parte tot din aceasta categorie. Cantitatile de ulei ce trebuie folosite sunt mentionate in specificatiile produselor.

Alte lichide care se consuma periodic sunt: lichidul de frana, antigelul, aditivul si lichidul de servo-directie. Fara acestea, masina nu functioneaza. Antigelul si aditivul nu lasa motorul sa inghete sau sa se supraincalzeasca la temperaturi extreme, iar lichidul de frana transmite presiunea franarii spre cilindrii din sistemul de franare. Schimbarea periodica a acestora contribuie la evitarea unor accidente grave si a stricaciunilor aduse intregului autovehicul.

In categoria de consumabile auto intra si accesoriile – componente ale autovehiculelor ce au durata mai mica de viata sau durata limitata, cum sunt: bateriile, stergatoarele auto, busonul auto, becuri si sigurante, curele de transmisie, cauciucuri si altele. Tot aici intra si accesoriile obligatorii, care trebuie sa fie omologate: truse medicale, triunghiuri reflectorizante, etc., precum si uneltele pe care ar trebui sa le aiba in portbagajul sau orice conducator, precum cricul.

Pentru activitatea de intretinere a autoturismelor si autovehiculelor mari se comercializeaza consumabile auto precum solutii de curatat, cosmetice auto si accesorii pentru utilizarea acestora.

Consumabilele auto sunt foarte diverse si sunt realizate de obicei pe tipologii de autovehicule, fiind cunoscut faptul ca fiecare model are necesitati diferite, impuse de modul de constructie si de functionare al motorului, solicitarile la care este expus autovehiculul si alte aspecte. Este recomandat ca aceste consumabile sa fie achizitionate din timp, adica fiecare conducator auto sa le aiba pregatite intotdeauna in cazul in care ceva trebuie inlocuit sau se apropie termenul de realimentare cu o solutie consumabila.

Verificarile tehnice au rolul de a evalua starea unor componente si a indica durata optima de folosire a unor consumabile auto, aceasta putand fi insa precizata si in specificatiile consumabilelor. Atunci cand alegeti un produs, verificati daca el este compatibil cu tipul motorului sau al autovehiculului (acolo unde este cazul), daca respecta unele standarde de calitate si este rezistent la solicitarile specifice.

Toate firmele care distribuie aceste consumabile auto le puteti gasi in portalul Zoom-Biz in categoria “Auto/Moto“.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.