Contacor Expert sau profesionistii auditului

Contacor Expert sau profesionistii audituluiAi nevoie de o firma cu experienta vasta in domeniul auditului si nu stii la cine sa apelezi pentru aceasta? Daca esti in cautarea unor profesionisti in domeniu, firma Contacor Expert din Bucuresti iti ofera servicii de audit la cele mai inalte standarde de calitate si profesionalism, servicii de care este imposibil sa nu fii multumit.

Ce este auditul?

Auditul este o manifestare de control a corectitudinii de analiza a performantelor financiare, pornind de la ceea ce reflecta conturile si sintezele contabile. El este o masura a performantei, o examinare profesionala a unei informatii, in vederea exprimarii unei opinii responsabile si independente, prin raportarea la un criteriu standard sau norma de calitate.

Obiectivul fiecarui tip de audit il reprezinta asigurarea calitatii si corectitudinii informatiilor, concomitent cu imbunatatirea utilizarii acestora spre a obtine maximum de performante.

Auditul mai reprezinta si opinia unui specialist autorizat de o anume organizatie profesionala, cu privire la starea economica generala a unei companii, firme sau autoritati institutionale, asa cum este redata ea in sintezele contabile, in conturi si bilanturi, acestea reflectand o imagine fidela a realitatii, situata pe o anume scara a performantei comparativ cu piata.

Deci, elementele principale care definesc auditul se refera la :

-examinarea unei informatii care trebuie sa fie exclusiv o examinare profesionala;
-scopul examinarii unei informatii este acela de a exprima o opinie asupra acesteia;
-opinia exprimata asupra unei informatii trebuie sa fie responsabila si independenta, ceea ce presupune ca persoana care face aceasta examinare are anumite responsabilitati pentru activitatea sa si trebuie sa fie o persoana independenta;
-examinarea trebuie sa se faca nu oricum, ci dupa anumite reguli dinainte stabilite, cuprinse intr-un standard, intr-o norma legala sau profesionala care constituie criteriu de calitate.

Denumirea de “audit financiar” poate fi utilizata si pentru a desemna numeroase alte misiuni ca:

– auditul financiar al procedurilor informatizate ale contabilitatii;
– auditul financiar al operatiunilor de schimb pentru a verifica prezentarea regulamentara in situatiile financiare;
– auditul financiar al contabilizarii cheltuielilor sociale pentru a verifica respectarea legislatiei sociale;
– auditul financiar asupra situatiei fiscale;
– auditul financiar asupra conturilor de clienti pentru a verifica daca evaluarea creantelor indoielnice s-a facut de o maniera prudenta;
– auditul statutar se efectueaza numai de catre un profesionist competent si independent care poate fi o persoana fizica sau persoana juridica si care este membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania;
– obiectul examinarii, efectuata de catre profesionistul contabil, il constituie situatiile financiare, in totalitatea lor: bilant, cont de profit si pierdere si celelalte componente ale situatiilor financiare, inclusiv situatiile financiare consolidate;
– scopul examinarii il reprezinta exprimarea unei opinii motivate cu privire la imaginea fidela si completa a pozitiei financiare, a situatiei financiare si a rezultatelor obtinute de entitatea auditata.

Altfel spus, orice analiza, orice control, orice verificare si orice studiu asupra unei sectiuni sau a unei parti dinContacor Expert sau profesionistii auditului1 contabilitate sau din situatiile financiare ale unei entitati poate fi calificata ca “audit financiar”.

In incheiere, iti recomandam sa apelezi cu incredere la serviciile oferite de firma Contacor Expert din Bucuresti. Experienta dobandita si profesionalismul aratat de specialistii acestei firme o califica drept cea mai buna alegere a ta!

Daca ai nevoie de o firma de audit, ia legatura cu Contacor. Pentru informatii suplimentare, apeleaza numerele 0725-215.380 si 0744-650.263 sau trimite un e-mail pe adresa contact@contacor.ro.

In momentul in care vei contacta firma, mentioneaza faptul ca ai gasit compania pe reteaua zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

In continuare, poti citi un articol interesant despre contabil Elena Bojan.

One comment on “Contacor Expert sau profesionistii auditului

  1. Pingback: Bios Natura are grija de picioarele tale

Comments are closed.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.