Convectoare electrice – solutia perfecta pentru facturi mai mici

_tmp_phpw2PLk2Iata ca vara ne-a parasit, iar toamna se anunta a fi una destul de capricioasa. Asta nu poate insemna decat un singur lucru, caldura va fi chiar o necesitate, insa factura la gaz parca vine sa contrazica aceasta necesitate. Cabsat vine in ajutorul dumneavoastra prin oferta sa de convectoare electrice performante si cu un consum redus de energie electrica. Pe piata solutiilor de incalzire exista o varietate larga de produse si echipamente, fie ca vorbim de panouri radiante, incalzire in pardoseala, centrale termice, etc. toate au aceeasi menire de a oferi comfortul termic de care aveti nevoie. Insa, capitolul ce vizeaza aceste convectoare electrice este oarecum cel care a dat startul in fabricarea de solutii de incalzire pe baza de curent electric.

Principiu de functionare al unor convectoare electrice

Principiul din spatele unor convectoare electrice este unul bazat pe legile termodinamicii si profita de faptul ca aerul cald, se va ridica, lasand ca aerul rece sa stea la distanta mai mica fata de podea. Pentru a incalzi o camera intreaga, circulatia aerului in interiorul acesteia este cheia pentru a obtine o temperatura uniforma in intregul volum al camerei. Structura unor convectoare electrice este destul de simpla, dar foarte eficienta. Elementul cheie al acestora fiind rezistenta de incalzire, insa aceasta nu ar avea valoare fara doua elemente cheie, unul tine de pozitionarea acestei rezistente, iar al doilea tine de controlul acesteia.

La orice tip de convectoare electrice rezistenta este plasata in partea inferioara a acestuia, tocmai pentru a prelua aerul rece din camera si de a crea ceea ce se numeste convectia aerului. Practic, aceasta este generarea de curenti de aer pe baza principiului din termodinamica ce stipuleaza ca incalzirea unui lichid, sau gaz va duce la generarea de curenti ascendenti in masa acestuia. Astfel, intreaga camera este incalzita relativ uniform intr-un timp foarte scurt.

Controlul unor convectoare electrice

Al doilea element ce poate fi regasit la orice tip de convectoare electrice este cel de control. Mai exact termostatul. Termostatul are rolul de a reglementa parametrii de functionare a rezistentei, astfel incat aceasta sa functioneze la cotele necesare obtinerii unei anumite temperaturi in camera. Acesta poate fi prevazut cu doua tipuri de interfata. Cea analogica, prin care utilizatorului i se ofera posibilitatea de control a temperaturi prin intermediul butoanelor rotative sau prin intermediul unui selector analog.

Termostatele digitale sunt foarte cautate de catre clientii care doresc sa achizitioneze convectoare electrice. Acestea, fata de cele analogice permit chiar si programarea temperaturii din camera sau casa in functie de mai multi parametri, zi/noapte, in fiecare zi a saptamanii etc. De asemenea, siguranta la atingere a acestor convectoare electrice este oferita de catre senzorul termic din interior. Astfel, suprafata convectorului nu va depasi un prag termic ce poate crea discomfort la atingere.

Cabsat, prin intermediul siteului www.cabsat.ro va ofera posibilitatea de a gasi solutii complete pentru orice instalatie electrica, dar si o varietate de convectoare electrice pentru orice casa si buzunar. Asadar, pregatiti-va pentru iarna si renuntati la facturile costisitoare cu ajutorul nostru. Va asteptam!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.