Copertine fier forjat

copertine fier forjat

Copertinele fier forjat sunt acele modele de constructie care au o suprafata plana, care se pun deasupra ferestrelor sau unor intrari ale unor cladiri, realizate din fier forjat.Ele au rolul si de a feri fereastra de eventualele raze solare care pot intra in case, fiind ca un fel de umbra a locuintei.Sunt prinse de alte materiale care au  o forma curbata sau ondulata, cu un desen in forma de flori  sau a literei S.Pot fi dreptunghiulare si drepte sau tot dreptunghiulare dar mai curbate.Atat pe ea cat si in afara ei, are elemente si forme  ondulate.De aceea, forma lor este una deosebita si unicata.

Copertinele fier forjat au diverse culori, de la negru, la gri, bej, alb sau maro si exprima diversitatea calitatii materialelor din fier combinate cu complexitatea elementelor unicat.

Aceste materiale ascund oarecum fereastra si de privirile celorlalti.Se explica printr-un fel de intimitate data individului.Daca insa acestea, se afla deasupra unor usi, au rolul de deschidere a acelor usi catre acea casa a celor care vin in vizita sau sunt permanent acolo.

Copertinele cuprind esentialul si dau un sens locuintei prin aspectul sau dar si prin unicitate.Ele nu necesita spatiu mare si se instaleaza intr-un mod usor si foarte rapid prin baterea unor cuie cu o ustensila de lovire.Trebuie in schimb prinsa foarte bine pentru a impiedica anumite accidente.

Fierul forjat este un material rigid, greu care are si dezavantajul ca poate rugini insa asta depinde de garantia materialului, de calitatea acestuia si cat de repede se uzeaza in timp.Acesta se gaseste in magazinele de specialitate de fierarie sub diferite forme si culori.

Copertinele fier forjat se pun de obicei in zonele urbane, la case sau alte cladiri din zona si se reflecta prin impiedicarea luminii sa ajunga prin ferestre sau prin elementele esentiale din structura lor.Acestea, prin natura lor sunt originale si prin experimentarea de catre anumiti indivizi a acestora.Experimentarea se refera la testarea lor si  apoi utilizarea lor ca atare, in forma proprie.

Copertinele dau senzatia de acoperire sau deschidere, depinde insa  in ce spatiu sau loc se afla, cum anume se pun si unde.Exista insa si anumite exceptii cand copertinele nu exprima nimic sau nu au nicio semnificatie si asta datorita locului unde se afla, poate  acesta nu este suficient de exteriorizat.

Copertinele fier forjat se definesc prin claritatea metalelor din care sunt realizate, tipurile de elemente curbate folosite, modurile si modalitatile de exprimare a designe-ului fesrestrei si caselor, prin tematica materialelor.

1)Copertinele fier forjat au urmatoarele proprietati:

  • se instaleaza usor si rapid,
  • contin materiale si metale de foarte buna calitate,
  • feresc ferestrele de soarele si lumina prea multa dar in acelasi timp, da senzatia de deschidere a usilor de la intrare aflate in casele unde sunt amplasate.

2)Copertinele fier forjat, la instalarea lor trebuie sa se tina cont de:

  • cat de mare este spatiul pentru a vedea exact in ce fel va putea fi pusa,
  • care sunt valorile exacte exprimate in metrii,
  • tipurile de materiale utilizate pentru instalare.

3)Feluri de copertine fier forjat:

  • copertine fier forjat cu acoperire,
  • copertine fier forjat cu deschidere,
  • copertine fier forjar de diverse culori si forme ondulate.

Astfel ca, aceste copertine de fier forjat se caracterizeaza in principal prin acoperirea ferestrelor sau dau senzatia de  deschiderea usilor anumitor persoane.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Fierar.eu

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.