Cutii automate sau cutii manuale

cutii automate

Cu siguranta in momentul in care doriti sa va achizitionati o masina, alegerea intre modelele dotate cu cutii automate si cele cu cutii manuale, este la fel de grea precum si cea intre tipul de combustibil pe care trebuie sa il foloseasca aceasta.

Avantaje si dezavantaje cutii automate

In cazul in care tipul de masina pe care doriti sa il achzitionati este unul mai vechi, insa este dotat cu transmisie automata, trebuie sa aveti in vedere ca in acest caz, aceste cutii automate sunt mai putin performante si duc la un consum de carburant ceva mai mare, in comparatie cu un model similar de masina, dotat insa cu o cutie de viteze manuala.

Foarte multi conducatori auto, care sunt indragostiti de mersul cu masina, sunt de parere ca aceste cutii automate reduc foarte mult din placerea condusului, deoarece masinile  au numai doua pedale (nu au ambreiaj) si sunt de parere ca astfel de modele se recomada celor care nu au deprinderi foarte bine formate.

In ciuda acestor considerente, se pare totusi ca aceste cutii automate se bucura de destul de multa popularitate, in special in randul celor care doresc confort, iar experienta celui de la volan este una placuta si delicata. Oricare dintre modelele de cutii automate l-ati alege ( difera numarul de trepte, tiptronic, multitronic, easytronic, DMG etc) veti avea posibilitatea ca in timpul condusului sa tineti ambele maini pe volan, pentru un plus de siguranta, nemaifiind nevoie sa depuneti efort pentru a schimba frecvent treapta de viteza in care va aflati. De asemenea, modelele de cutii automate se dovedesc de un real folos pentru persoanele care au probleme la plecarea din rampa, iar pentru o viteza de croaziera nu este nevoie decat sa pozitionati schimbatorul intr-o anumita pozitie.

Dezavantajele majore ale acestui gen de transmisii sunt reprezentate de faptul ca modelele de cutii automate necesita  costuri de intretinere destul de mai mari, datorita faptului ca mecanismele din interior sunt mult mai complexe, iar in ceea ce priveste performantele, acestea sunt ceva mai scazute, in comparatie cu cutiile de viteze cu transmisie manuala.

Unde puteti sa reparati cutii automate

Fara indoiala ca acest gen de cutii de viteze, nu sunt atat de familiare mecanicilor, deoarece la noi in tara inca predomina modelele de masini cu transmisie manuala. In cazul in care detineti totusi un autoturism cu unul dintre modelele de cutii automate si aveti ceva probleme functionale la aceasta, tineti cont de faptul ca lucrarile de reparatie trebuie efectuate doar in service cutii automate, de catre un personal specializat si cu o anumita experienta, iar inainte de a le incredinta o astfel de misiune, interesati-va exact daca stiu sa repare tipul de cutii automate pe care il are masina dumneavoastra. De asemenea, interesati-va si in ceea ce priveste piesele de schimb, deoarece multe service cutii automate va pot pune la dispozitie tot ce aveti nevoie, in special filtre si ulei, insa de multe ori acestea nu se dovedesc a fi mai ieftine fata de cele oferite de magazinele de piese auto.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.