De ce ne-a specializat in domeniul de cultivare orez

Despre orez, putem spune ca este cea mai popular tip de cereale in toata lumea, fiind resursa principala de hrana pentru mai bine de jumatate din populatia planetei.  Extrem de utilizat in bucataria asiatica si orientala, tot mai multe persoane incep sa constientizeze beneficiile aduse de consumul de orez. Danca International este printre firmele romanesti care se ocupa de procesul de cultivare orez si ofera clientilor sai orez de cea mai buna calitate. Va vom detalia in cele ce urmeaza beneficiile aduse de consumul de orez, pentru organism dar si pentru persoanele ce tin la talia lor.

Beneficiile orezului

Unul din beneficiile care ne-a facut sa demaram procesele de cultivare orez este acela ca orezul este o excelenta sursa de energie pentru organism. Acesta reusesste practic sa dubleze activitatea cerebrala atunci cand acesta este consumat periodic, efect datorat numeroaselor minerale si componente ce au ca efect aducerea de un plus de energie a organismului.

Faptul ca orezul are un continut aproape de zero de colesterol este iarasi unul de o importanta extrema, care a dus la o cultivare orez la scara mondiala. Nivelul extrem de scazut de colesterol face din orez sa fie alimentul perfect pentru oricine doreste sa-si pastreze corpul sanatos.

Beneficiile aduse de orez nu se opresc doar la mentinerea si ajutorarea tonusului general al organismului, acesta poate chiar sa intarzie aparitia ridurilor daca este aplicat sub forma de pulbere pe piele. De asemenea consumul de orez integral, sau brun, ajuta la prevenirea cancerului datorita continutului bogat in fibre insolubile dar si antioxidanti naturali ce stimuleaza protectia organismului.

Varietatile soiurilor de orez

Cele mai raspandite tipuri de orez in Romania sunt cel cu bobul rotund, lung si integral. Insa in lume pot fi gasite varietati mai exotice ale acestui tip de cereale. In zonele cu o traditie de milenii in industria de cultivare orez vin soiuri de orez precum orezul negru, a carui culoare este data de pigmentii din stratul de tarate, numiti antociani. Orezul negru poate fi atat rotund, mediu sau lung, iar gustul de baza este unul dulce.

Orezul verde sau Bamboo este practic un orez alb, care a fost colorat cu ajutorul sucului de bambus (de unde ii si vine numele) si este folosit cel mai des in mod decorativ pentru bucataria nipona la creerea Sushi-ului.

Orezul salbatic este printre cele mai sanatoase soiuri de orez, alaturi de cel negru si integral, iar particularitatea sa, este gustul, acest tip de orez poate fi combinat perfect cu cel rosu sau brun.

Evident in zonele asiatice vom gasi o sumedenie surprinzatoare de soiuri de orez de care cu siguranta nimeni din zona europeana nu a auzit, insa un aspect e limpede. Orezul aduce o serie de beneficii ce nu pot fi ignorate usor.

Danca International pe langa activitatea de cultivare orez, se ocupa si cu productia de legume, oferind tuturor celor care vor sa porneasca o afacere implicata in comercializarea de orez, a plantelor leguminoase sau a semintelor oleaginoase (din care se poate obtine ulei) cele mai bune marfuri inca din anul 2001. Detinem aparatura si resurse tehnice si umane performante, prin care putem obtine culturi de legume la cele mai inalte standarde calitative.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.