De ce sa folosesti treceri izolante portelan

Treceri izolante portelan pentru transformatoarele de distributie izolante in ulei iti sunt oferite inspre vanzare la preturi avantajoase de catre Industrial Trading. Acestea sunt fiabile, rezistente, au o durata mare de viata si-ti protejeaza transformatorul de supratensiuni atmosferice si ofera o etanseitate perfecta pentru o functionare impecabila a acestuia.

Treceri izolante portelan sunt ideale pentru transformatoarele ulei

 

De ce sa folosesti treceri izolante portelanTransformatoare de distributie izolante in ulei pot fi de 2 feluri:

1. Prevazute cu un conservator cu racire ce se realizeaza prin circulatia naturala a aerului sau a uleiului;

2. Cu o constructie perfect etansa.

Este de retinut ca aceste transformatoare au fost proiectate si testate pentru a respecta standardele interne, cat si internationale. Functioneaza continuu la tensiune si frecventa nominala, respectandu-se altitudinea si temperatura stabilite de catre producator.

Reglajul de tensiune se va face doar pe partea de inalta tensiune si se va folosi un comutator de ploturi atunci cand transformatorul este deconectat de la retea. Transformatorul este prevazut si cu un miez magnetic ce este realizat din tabla silicioasa laminata la rece avand piederi specifice reduse. Tolele transformatorului sunt izolate pe ambele parti folosindu-se un material izolant, deosebit de rezistent la actiunea uleiului, dar si a temperaturilor inalte.

Cuvele transformatorului sunt executate cu pereti ondulati sau sunt echipate cu radiatoare de racire. Ele sunt din tabla de otel. Cum se face protectia impotriva coroziunii? Prin vopsire, dupa ce, in prealabil, cuva a fost curatata foarte bine si apoi sablata.

Infasurarile transformatorului de distributie sunt proiectate pentru a nu fi afectate de solicitarile termice, mecanice sau electrice. Amintim ca infasurarile transformatorului sunt de forma cilindrica si vin montate concentric in miez, exact pe coloanele miezului. Infasurarile se vor executa doar din conductoare de aluminiu sau de cupru. Uleiul din transformator este, desigur, mineral.

Si, un lucru deosebit de important, se folosesc treceri izolante portelan ce se monteaza pe capac. Astfel, printre accesoriile standard ale unui transformator de distributie se numara:

– Indicatorul de nivel al uleiului;

– Supapa de siguranta;

– Locasul termometrului;

– Urechi de ridicare;

– Comutatorul de ploturi;

– Placuta TAFO data;

– Treceri izolante portelan;

– Roti bidirectionale;

– Terminale de impamantare.

Care sunt conditiile de exploatare a acestor transformatoare? Retine:

– 24kV trebuie sa fie tensiunea maxima;

– 50Hz este frecventa nominala;

– Se monteaza atat la interior, cat si la exterior;

– Altitudinea maxima este de 1000 m;

– Umiditatea aerului poate fi de 100%;

– 40 mm este grosimea maxima admisa a stratului de gheata;

– Conditii de poluare: avem grad 2, 3 si 4;

– 30 de ani este durata de viata.

Treceri izolante portelan de la Industrial Trading

 

Industrial Trading iti pune la dispozitie treceri izolante portelan special create pentru transformatoarele de distributie izolante in ulei, atat pentru tensiune joasa, De ce sa folosesti treceri izolante portelan 1cat si pentru tensiune medie.

Trecerile izolante din portelan iti permit sa conectezi transformatorul de diferite materiale. Cu ajutorul unei garnituri elastice poti foarte usor sa prinzi aceste treceri izolante portelan de transformator, etanseitatea fiind perfecta. Ele protejeaza transformatorul si de supratensiuni atmosferice.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege treceri izolante portelan de la Industrial Trading. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Industrial Trading? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0742-107.930 si 0264-313.999 sau trimite un e-mail pe adresa office@industrial-trading.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.