De Valentine’s Day surprinde-ti persoana iubita cu foie gras rata

Mai sunt doar cateva zile pana la Valetine’s Day sau, mai neaos spus, pana la Ziua Indragostitilor. Vrei sa-ti surprinzi iubitul sau iubita cu o cina romantica? Atunci trebuie sa incerci si tu macar una dintre aceste 2 retete pe baza de foie gras rata. Garantat va fi o seara de neuitat, un rasfat al simturilor pentru amandoi!

Foie gras rata sotat

 

De Valentine’s Day surprinde-ti persoana iubita cu foie gras rataFoie gras rata sotat este un preparat nu foarte greu de facut, insa necesita mare atentie din partea ta, in caz contrar tot ce vei obtine va fi doar o balta de grasime topita pe care ai dat foarte multi bani.

Ingrediente:

– 500 g foie gras rata la temperatura camerei, curatat de vene;

– Sare si piper dupa gust;

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui;

– 2 lingurite otet balsamic;

– O tigaie grea, eventual din fonta.

Preparare:

Dupa ce ai scos toate vinisoarele din foie gras, un pas foarte important, taie ficatul transversal in bucati de 2,5 cm. Condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti, dupa gust.

Incalzeste o lingura de ulei in tigaie, la foc potrivit, pana se incinge, insa nu iasa fum.

Soteaza jumatate din bucatile de ficat pana devin aurii, aproximativ 45 – 60 de secunde pe fiecare parte. Inauntru trebuie sa prezinte o culoare rozalie frumoasa.

Cu o spatula scoate bucatelele de ficat pe hartie absorbanta. Arunca grasimea din tigaie.

Soteaza si foie gras-ul ramas in acelasi mod. Pastreaza doar o lingura de grasime in tigaie. Adauga otetul balsamic si adu la punctul de fierbere. Serveste foi gras-ul sotat cu acest sos. Un deliciu pentru Ea si El de Ziua Indragostitilor!

Terina cu foie gras rata

 

Terina cu foie gras rata este o delicaesa cu care iti vei cuceri definitiv iubitul sau iubita. Categoric nu faci asa ceva in fiecare zi, trebuie sa astepti o ocazie speciala ca aceasta. Este bine sa te organizezi din timp pentru prepararea acestei terine pentru ca reusita sa fie completa. Nu uita sa cumperi si un vin alb de calitate.

Ingrediente:

– 2 bucati de foie gras rata;

– 1 l lapte rece;

– 1/3 cana de cognac;

– 2 lingurite de sare de mare;

– 1 lingurita de piper alb proaspat macinat;

– Forma speciala pentru terine sau chiar o forma de chec;

– Foaie de copt cerata.

Preparare:

Cu o zi inainte de a face terina se inmoaie ficatul in laptele rece pentru 2 ore si se lasa la frigider. Scurge ficatul, usuca-l si inlatura fiecare membrana fina ce “imbraca” ficatul. Separa cei 2 lobi ai ficatului, scoate toate venele.

Adauga 3 linguri de cognac intr-un bol de sticla, presara 1 lingurita sare si ½ lingurita piper. Pune ficatul in aceasta compozitie, pe un singur rand si apasa-l usor. Deasupra toarna restul de cognac, 1 lingurita sare si ½ lingurita piper. Acopera cu folie de plastic si lasa la frigider peste noapte.

A doua zi, scoate ficatul de la marinat, pune-l in forma de terina, apasa-l usor. Deasupra pui o coala de hartie de copt taiata la fix. Acopera apoi cu folie de aluminiu, apasa, apoi infasoara toata forma in aluminiu.

Lasa ficatul sa stea la temperatura camerei. Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune forma intr-o oala mare cu apa fierbinte fara ca aceasta sa atinga apa. Coace 2 ore. Cu un termometru se verifica temperatura din interiorul terinei, daca este la 140 de grade inseamna ca este gata.

Scoate terina din cuptor, pune deasupra ceva greu si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Baga apoi la frigider peste noapte. A doua zi razuiesti din grasimea de deasupra, tai felii subtiri si servesti cu paine prajita.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege foie gras rata de la Euro Indal. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Euro Indal? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0744-585.641 sau trimite un e-mail pe adresa office@foie-gras.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.