Decofrol – pentru prefabricate de calitate din beton

Betonul cofraj-placaeste unul dintre cele mai utilizate materiale de constructii. Acesta este folosit inca din perioada Imperiului Roman, Panteonul si Coloseumul avand in componenta lor beton. Acest material de constructii este realizat din un procentaj mare de ciment, la care se adauga apa, nisip si pietris. In functie de apa din componenta lui, betonul poate varia din punctul de vedere al elasticitatii.

Betonul este utilizat si pentru realizarea diferitelor prefabricate. Dintre prefabricatele realizate din beton cele mai raspandite sunt pavelele si bordurile. Acestea se realizeaza destul de simplu, printr-un procedeu specific se toarna betonul in matritele pavelelor sau bordurilor si dupa o perioada, din matrite se scot prefabricatele.

Pentru scoaterea acestor prefabricate din matrita este necesara folosirea unui compus chimic numit decofrol. Decofrarea este procesul de desprindere a betonului din matrite (cofraje) cu ajutorul unui astfel de component chimic.

Decofrolul este o substanta sub forma lichida pe baza de uleiuri minerale. Acesta este folosit pentru decofrarea lemnului, plasticului, metalelor, dar si a betonului din matrite.

Utilizarea unui astfel de agent de decofrare ofera mai multe avantaje. Dintre acestea enumeram:

 • confera suprafetelor de cofrare un efect foarte bun de dezlipire;
 • costul achizitionarii lui este foarte mic, randamentul fiind apropiat de 100%;
 • folosirea lui duce la decofrari curate, rapide si facile;
 • o folosire repetata face ca suprafata de cofrare a matritelor sa isi ridice durata de viata si sa ofere  viitor decofrarii din ce in ce mai eficiente;
 • in timpul vibratiilor, materialul decofrant are o stabilitate foarte ridicata;
 • ofera suprafetelor de beton un aspect foarte placut;
 • este inodor, facand lucrul cu acest material foarte comod, lipsit de riscuri toxice;
 • utilizarea decofrolului nu influenteaza in mod negativ calitatea betonului;
 • utilizarea decofrolului evita crearea bulelor de aer la suprafata dintre beton si cofraj;
 • nu lasa urme de grasimi si uleiuri;
 • cofrajele din metal sunt protejate impotriva coroziunii, iar celor din lemn li se mareste durata de viata;

Principiul de utilizare al decofrolului este destul de simplu. Se aplica pe suprafata cofrajului cu o bidinea, pensula sau cu ajutorul unui pistol pulverizator. Dupa ce se aplica tratamentul cofrajului, betonul se introduce imediat, nefiind necesara asteptarea uscarii.

Aceste solutii de decofrare se pot gasi in comert ambalate in bidoane, butoaie sau containere. Din punctul de vedere al solubilitatii, acesti compusi chimici pentru decofrare sunt solubili in apa.

Avand in componenta un procentaj ridicat de apa, se recomanda ferirea materialului de inghet, dar si de un contact prelungit cu soarele.decofrol

Daca folositi decofrol in realizarea semifabricatelor din beton veti vedea imediat efectele benefice ale acestuia. Semifabricatele rezultate in urma procesului de productie vor fi de o calitate foarte buna, oferind o suprafata omogena, neteda, fara impuritati.

Este foarte important sa aveti grija sa nu lasati aceasta solutie la indemana copiilor si in momentul utilizarii sa aveti foarte mare grija la contactul cu mainile sau cu ochii. Decofrolul poate provoca iritatii puternice in contact cu pielea.

Puteti citi alte articole interesante accesand link-ul urmator www.articole-promo.ro .

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.