Despre adeziv epoxidic cu continut metalic

adeziv epoxidic cu continut metalic

Fiecare dintre dumneavoastra are in casa cel putin un flacon de adeziv epoxidic. Fie ca vorbim de Super Glue, Loctite sau Picatura, toate acestea au o compozitie oarecum similara contruita in jurul rasinilor epoxidice. Bine inteles, pe langa acestea exista si adezivii epoxidici bi-component care se prezinta sub forma a doua substante vascoase, una fiind baza, iar cea de-a doua fiind activatorul. Ei bine, din cea de-a doua categorie vine si produsul oferit de Facility Distrib, mai exact, vom vorbi despre caracteristicile dar si modul de utilizare a unui adeziv epoxidic cu continut metalic.

Elemente de siguranta in folosirea unui adeziv epoxidic cu continut metalic

Insa, cum intotdeauna plasam siguranta pe primul loc, la inceput vom mentiona cateva aspecte foarte importante ce tin de siguranta dumneavoastra in timpul folosirii unui adeziv epoxidic cu continut metalic si nu numai. In primul rand, acest produs trebuie depozitat astfel incat cei mici sa nu poata ajunge la flacon. Compusii chimici din compozitie reprezinta un puternic potential de risc pentru cei mici. De asemenea, evitati contactul cu pielea sau ochii a acestui produs. In cazul in care simtiti o iritatie puternica a ochilor inseamna ca acestia au intrat in contact cu vaporii emanati de compusii acestui adeziv epoxidic cu continut metalic, in acest caz, clatiti din ambundenta cu apa rece si prezentati-va la un medic olftalmolog.

Generalitati despre utilizarea unui adeziv epoxidic cu continut metalic

Puteti folosi adeziv epoxidic cu continut metalic pentru fixarea si lipirea obiectelor metalice, insa trebuie sa stiti ca desi lipiturile cu acest adeziv sunt foarte puternice, acesta nu poate oferi aceasi forta de prindere precum o sudura MIG-MAG sau de alt tip. Nu este recomandat sa folositi acest produs pentru lipirea sau contruirea structurilor ce urmeaza sa suporte un stres fizic crescut.

Spre deosebire de alte tipuri, un adeziv epoxidic cu continut metalic contine pe langa compusii uzuali, (rasini poli-epoxidice, polimeri sau monomeri) si particule sau fibre metalice care vin sa aduca un plus de eficienta in folosirea sa pentru lipirea pieselor metalice. Acest gen de adeziv poate fi de ddoua tipuri, fie direct sub forma de compus mono-component, ce poate fi utilizat direct din flacon, fie sub forma de bi sau poli component. Va recomandam ca pentru aplicatii unde este necesar un control mai bun al lipiturii sa folositi adeziv epoxidic cu continut metalic bi-component deoarece numai asa veti putea controla parametrii compusilor. Combinarea celor doua componente se face in functie de indicatiile inscriptionate pe flacon.

Timpii de uscare si intarire a lipiturii cu adeziv epoxidic cu continut metalic variaza in functie de conditiile de lipire, insa, in general este indicat ca dupa intarirea superficiala (care are loc in ~30min) sa lasati obiectul in repaos pentru minim 12 ore pentru ca adezivul sa isi finalizeze ciclul de intarire. Pentru lipirile cu suprafete mai mari sau unde ati folosit cantitati mai mari, timpul de intarire ar putea creste.

Pentru mai multe detalii va asteptam pe siteul nostru www.facilitydistrib.ro loc in care puteti consulta si ofertele noastre de produse si servicii. Va asteptam cu mare drag!

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.