Despre deseuri si o colectare deseuri Prahova responsabila

colectare deseuri Prahova

Tot mai mult se incearca o responsabilizare cat mai eficienta a populatiei asupra metodei de colectare a deseurilor corecta. Suntem Pacos Eco Colectare o firma de colectare deseuri Prahova care vina sa ofere servicii si produse destinate preluarii deseurilor reciclabile din hartie, plastic, PET, sticla si unele metale. Deoarece activitatea noastra se intinde pe intregul Judet Prahova, dorim sa oferim cateva informatii despre deseurile reciclabile dar si sa vedem unpic multitudinea de posibilitati pe care tehnologia le ofera pentru a permite o colectare deseuri Prahova cat mai buna si eficienta.

Ce tipuri de deseuri intra in seviciul de colectare deseuri Prahova

In primul rand trebuie sa stiti ca exista 3 categorii de deseuri, prima este cea usor-degradabila, non-degradabila si periculoasa. Aceste categorii sunt diferentiate in primul rand prin natura materialelor dar si prin modul in care mediul inconjurator interactioneaza cu aceste deseuri. Inca de la intrarea Romaniei in UE, 2004 in urma cu imediat 12 ani (18 Iunie) au fost impuse usor, usor niste norme stricte de colectare si procesare a deseurilor. Evident, cum la noi in tara lucrurile se misca mai ceva decat cu incetinitorul, abia recent au fost implementate la scara nationala normele necesare pentru o colectare deseuri Prahova dar si in restul tarii.

Deseurile bio-degradabile sunt cele mai inofensive. In aceasta categorie intra resturi vegetale si animale, hartia (ne-laminata) precum si alte resturi din compusi organici sau care sunt asimilati de catre mediu. Desi hartia este un deseu degradabil, risipa acesteia duce la defrisari masive, acesta fiind si motivul pentru care reciclarea hartiei trebuie sa devina o obligatie, nu o optiune (spunem noi). Firma noastra de colectare deseuri Prahova preia hartia, produsele din hartie procesata si carton pentru a le prelucra si pregati in vederea transportarii acestor resurse reciclate in diferite unitati care au nevoie de astfel de materie prima.

Deseurile non-degradabile prezinta un pericol prin simpla existenta. Acestea nu intra in contact cu mediul, insa acestea pot rezista chiar si mii de ani, asa cum este cazul sticlei si a produselor derivate. Ca si firma de colectare deseuri Prahova insistam pe colectarea selectiva deoarece sticla ca si metalul sunt materii ce pot fi reciclate fara nici o pierdere (sau neglijente), practic, o fosta sticla de bere poate fi folosita pentru a face din ea o alta sticla, sau de ce nu, chiar o opera de arta din sticla. In procesele de reciclare ale sticlei de exemplu, toate obiectele sunt faramitate pana ce acestea ajung sa fie o pulbere fina (cu granulatie de 1 – 3mm) perfecta pentru fabricile ce lucreaza cu sticla.

Apelati la o firma de colectare deseuri Prahova

Ei bine, si cea mai periculoasa categorie de deseuri este cea periculoasa pentru mediu. Bateriile, acumulatorii, uleiurile uzate, becurile economice, electronicele, si multe altele sunt deseuri cu grad mare de pericol pentru mediu. Noi ca si firma de colectare deseuri Prahova dorim sa va spunem un singur lucru: un litru de ulei auto uzat poate omora toti pestii dintr-un lac mai mic in mai putin de cateva zile. Asadar, inainte de a arunca pe camp PET-uri, doze sau alte deseuri, ganditi-va ca exista firme de colectare deseuri Prahova cum este si al nostru. Va asteptam pe site-ul nostru www.colectarehartieploiesti.ro.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.