Despre importanta artei in dezvoltarea celor mici

scoala arte Bucuresti

Se spune ca arta este forma de exprimare a sufletului sau a spiritului, iar prin aceasta, fiecare poate sa isi arate adevarata personalitate si sa si-o dezvolte intr-un mod armonios. Suntem scoala arte Bucuresti Ariodante iar aici este locul unde arta intalneste pasiunea, dedicatia si mai ales tenacitatea. Ca scoala de arte ne asumam rolul de mentor pentru fiecare dintre elevii nostri prin intermediul echipei de profesori si instructori care prin dibacie, rabdare si efort sustinut isi indreapta studentii catre pasiunea lor prin arta. In cadrul acestui articol vom discuta despre cei mici si modul in care arta ii ajuta sa isi formeze acel echilibru de care ei au nevoie pentru a-si defini caracterul si a-si dezvolta imaginatia.

Scoala arte Bucuresti Ariodante vine in intampinarea tuturor

Incurajam orice fel de arta, fie ca este vorba de pictura, muzica sau dans. La scoala arte Bucuresti Ariodante punem accentul in primul rand pe efectele benefice pe care arta le are asupra dezvoltarii psihicului si a personalitatii fiecaruia dintre tinerii care ne trec pragul. Dupa cum poate multi dintre dumneavoastra stiti deja, arta este folosita de ceva timp ca si forma de terapie pentru copii si persoanele ce sufera de diferite afectiuni si deficiente cognitive.

Importanta pe care muzica, pictura, dansul sau orice alta forma de arta o are asupra starii de spirit este una evidenta, iar pentru cei mici, arta este singura lor forma de exprimare. Nu degeaba exista parinti care detin in casele lor adevarate expozitii cu lucrari murale realizate de catre cei mici. In acest caz, intreaga echipa de la scoala arte Bucuresti Ariodante va poate spune ca aveti de-a face cu un viitor pictor sau pictorita.

Orice pictor de talie internationala si chiar si nationala stie faptul ca prin arta reuseste sa isi “linisteasca mintea” sau sa se regaseasca. Acest lucru nu este o intamplare, ci poate fi verificat prin studiu psihologic. Foarte multe persoane ce sufera de boli ca Altzheimer, ADHD, Sindromul Down si nu numai inregistreaza progrese uimitoare atunci cand in terapiile lor sunt incluse elemente prin care li se permit exprimarea prin arta. De asemenea, este cunoscut faptul ca unele afectiuni psihice (Sindromul Down, Autism) aduc o serie de trasaturi de-a dreptul uimitoare. Sunt zeci de mii de matematicieni si artisti care uimesc prin talentul lor o lume intreaga desi acestia sunt catalogati ca fiind “bolnavi”

Permiteti-le celor mici sa se exprime prin arta

Scoala arte Bucuresti Ariodante va recomanda tuturor sa le permiteti celor mici sa isi dezvolte spiritul artistic, mai ales daca e sa tinem cont de faptul ca cei mai mari artisti ai lumii au inceput sa comunice prin pictura, sculptura, muzica, dans si nu numai inca de la fragede varste.

Va asteptam asadar, parinti, copii, tineri si nu numai sa ne calcati pragul in mod virtual daca doriti prin intermediul siteului www.ariodante.ro pentru a afla detalii despre programele pe care noi si echipa noastra dedicata le-au pregatit pentru viitorii si actualii studenti. De asemenea, va asteptam cu o serie de oferte si sanse de afirmare pentru fiecare dintre dumneavoastra.

 

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.