Despre laptopuri si temperatura

azetIn urma cu aproape 30 de ani Steve Jobs prezenta lumii primul computer personal. O cutie similara cu un televizor, prevazuta cu o fanta prin care putea fi introdusa discheta ce continea sistemul de operare, dar si conectori pentru tastatura, mouse (care a fost definitivat asa cum il stim de catre Apple, avand un singur buton) dar, in premiera, permitea conectarea si a altor periferice, un cititor de dischete ZIP, o imprimanta dar si altele. Daca pe atunci, Steve Jobs (24 Feb. 1955 0 5Ovt. 2011) co-fondatorul gigantului IT Apple, lauda modelul Apple Macintosh ca fiind cel mai portabil computer personal, la mai bine de 30 de ani de la aparitia sa, lucrurile sunt cu mult peste ceea ce se imagina in 1984. Telefoanele mobile devin la fel de puternice ca unele laptopuri, iar computerele clasice devin tot mai mici si performante. Suntem Azet Shop, sursa dumneavoastra de accesorii IT pentru laptopul dumneavoastra. Aici veti putea gasi de la baterii, tastaturi, incarcatoare dar si alte accesorii utile oricarui posesor al unui laptop.

Despre laptopuri

Termenul de laptop pleaca din limba engleza fiind inspirat din modul in care acesta este utilizat. Lap – top (deasupra poalei – traducere directa) este un computer complet care este conceput pentru a oferi toata puterea de calcul intr-un pachet compact, usor si mobil. Pentru a putea oferi toate aceste atributii, dezvoltatorii si producatorii de laptopuri (ca Apple de exemplu) dezvolta in mod continuu tehnologii care par uneori a fi desprinse din filemele SF. In primul rand, un laptop trebuie sa respecte o conditie esentiala, lucru care da uneori mari batai de cap chiar si celor mai mari producatori de laptopuri din lume.

Racirea la laptopuri

Fie ca vorbim de Asus, Apple, Sony, Toshiba, Acer, Dell, IBM, etc. toti se comfrunta cu aceleasi probleme. Caldura si consumul de energie sunt cele mai mari probleme. Chiar cei de la Apple au recunoscut in perioada anilor 2009 ca unul din modelele lor de laptopuri aveau probleme cu sistemul de racire. Asadar, pentru ca un laptop sa poata fi tinut in poale, acesta nu trebuie sa se incinga prea tare. Au fost situatii in care utilizatori de laptopuri au reclamat arsuri cauzate de catre proasta functionare a sistemului de racire. Evident, pentru a evita acest gen de situatii, atat producatorii cat si utilizatorii au luat masuri. Producatorii au optat pentru plasarea gurilor de preluare si evacuare a aerului pe partile laterale ale produsului. Un foarte bun exemplu poate fi dat de catre producatorii de laptopuri care au optat pentru guri de preluare a aerului chiar prin tastatura.

Asadar, ca sfaturi pe care vi le putem oferi in ceea ce priveste temperatura putem spune ca in primul rand sa aruncat i o privire asupra carcasei pentru a localiza gurile prin care aerul intra (cele mai reci) si prin care aerul este elimant (cele mai calde) pentru a sti cum puteti tine produsul. De asemenea, daca acesta se incinge prea tare lasati-l pe o suprafata perfect plana in repaus (standby) sau inchis pana se raceste. Toate tipurile de laptopuri (dupa anul 2000) sunt prevazute cu sistem de inchidere automata la supraincalzirea procesorului, asadar, daca produsul dumneavoastra se inchide frecvent, este cazul sa il duceti la service.  Noi va asteptam cu drag pe siteul nostru, www.azetshop pentru a afla mai multe dar si pentru a vedea oferta noastra de laptopuri, accesorii si nu numai.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.