Despre masurile de protectie si aparate sudura MIG-MAG

5JOu3gNKat8v3af

Indiferent de sunteti un sudor profesionist sau pur si simplu doriti sa va refaceti gardul sau sa va faceti un suport pentru florile sotiei dumneavoastra, la Sigma Tools puteti gasi o gama completa de aparate sudura MIG-MAG performante, accesibile si foarte usor de folosit. Acestea sunt ideale pentru aplicatii casnice, precum si in cele de sudura cu arc pentru metale de diferite tipuri. Sudura tip MIG-MAG este foarte populara, fiind o metoda excelenta si rapida de a suda doua suprafete metalice sau obiecte.

Principiul din spatele unor aparate sudura MIG-MAG dar si masuri de siguranta

Principiul din spatele sudurii este unul simplu, mai exact, prin folosirea unui curent electric puternic se creeaza un arc care topeste practic electrodul sau sarma de sudura lipind astfel piesele metalice. Deoarece aceste aparate sudura MIG-MAG folosesc curenti de inalta putere sunt recomandate o serie de masuri de siguranta cum ar fi purtarea unor manusi de protectie electrica, dar si respectarea polaritatii corecte. Intotdeauna electrodul este conectat la borna de (+) a aparatului de sudura.

De asemenea, purtarea unei masti de protectie a ochilor este esentiala, deoarece privirea directa a arcului electric poate duce la orbire totala permanenta sau temporara. Acest lucru este cauzat de catre radiatiile UV emanate de arcul electric pe care aeste aparate sudura MIG-MAG il genereaza. De asemenea, si intensitatea luminii este cea care poate cauza un serios discomfort a ochilor.

Trecand de la masuri de siguranta la aparate sudura MIG-MAG, putem mentiona ca acestea sunt dotate cu echipamente de protectie ce previn deteriorarea invertorului. Protectia termica este cea care previne arderea transformatorului, care in timpul sudarii este destul de solicitat, ducand astfel, la incalzirea acestuia. Tocmai si din acest motiv expertii in sudura va recomanda sa nu utilizati pentru un timp prea lung in continuu aparatul. Pentru evita supraincalzirea acestui gen de aparate sudura MIG-MAG si activarea sistemului de protectie termica, va recomandam sa efectuati suduri in puncte, sau daca este necesara sudarea in linie, sudati pe segmente.

Aparate sudura MIG-MAG de cea mai buna calitate

Inafara de aceste aspecte, usurinta de utilizare a acestor aparate sudura MIG-MAG este una aparte, fiind perfecte pentru oricine sau pentru atelierele de tinichigerie. Puteti folosi aceste aparate pentru realiza lucrari cu tabla din diferite tipuri de metale, dar si pentru constructii simple. Va oferim modele diferite de aparate sudura MIG-MAG incepand cu cele de mica putere de pana la 50Amperi pana la cele de mare putere, peste 120A. De asemenea, pe siteul nostru puteti gasi aparate sudura MIG-MAG ce pot controla totodata si viteza de avansare a sarmei utilizata la sudura cu ajutorul unui controler ce regleaza in mod precis atat tensiunea de sudura precum si puterea.

Pentru toti pasionatii de sudura sau experti ii asteptam pe siteul nostru, www.sigmatools.ro pentru a consulta oferta noastra de produse cum ar fi aparate sudura MIG-MAG, linie si nu numai, precum si alte produse telectrice, cum ar fi pompe, generatoare si multe altele. Va asteptam cu ofertele cele mai tentante dar si cu produse unice.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.