Despre pompe de apa si cum sa alegeti una potrivita nevoilor dumneavoastra

pompe-de-apa

Echipamentele de tip pompe de apa sunt utile din mai multe puncte de vedere, atat in domeniul diverselor indeletniciri si necesitati rezidentiale, cat si agricole si chiar comerciale.

De ce este nevoie de pompe de apa

Ca si idee de baza, se pot utiliza pompe de apa in diverse activitati:

 • scoaterea apei dintr-un subsol spre exemplu;
 • golirea piscinei pe de alta parte, sau in aceeasi ordine de idei, umplerea acesteia;
 • umplerea si golirea unor iazuri artificiale;
 • drenarea unor zone inundate, insa nu a celor inundate in masura mare;
 • aceste pompe de apa se pot utiliza chiar si la distribuirea de diverse fertilizatoare sau pesticide, ingrasaminte, etc;
 • sunt des utilizate si in agricultura, la irigare si de multe ori chiar si la irigarea gazonului.

Criterii de alegere a unei pompe de apa

Atunci cand va hotarati sa achizitionati orice pompe de apa, exista o serie de factori pe care ar trebui sa ii luati in considerare, iar dintre acestia, de mentionat sunt:

 • necesitatea exacta a pompei de apa;
 • presiunea acesteia este de asemenea importanta;
 • temperatura apei care trebuie pompata cu ajutorul unei pompe de apa;
 • daca aveti sau nu nevoie de a mentine sterilitatea cand vine vorba de pompare cu ajutorul unei pompe de apa;
 • sursa de alimentare este de asemenea un aspect important, in acest sens veti observa ca exista mai multe tipuri de pompe de apa, si anume pompe de apa electrice, pompe de apa ce functioneaza cu combustibil, etc.

Cum sa aleg pompe de apa dupa nevoile personale

Dupa cum am mentionat, exista diverse tipuri de pompe de apa, iar un criteriu de a o alege pe cea potrivita pentru dumneavoastra va fi acela de a va masura exact necesitatile si activitatile pentru care o veti intrebuinta. Spre exemplu, exista pompe de apa specifice pentru a drena spre exemplu o cada sau un iaz in gradina. Tot aceste pompe se pot utiliza si pentru udarea gazonului spre exemplu. Aceste tipuri de pompe de apa sunt pentru apa curata.

Pe de alta parte, pompe de apa murdara vor face fata anumitor impuritati ce se gasesc in apa, spre exemplu in inlaturarea apei dintr-un subsol.

In agricultura se utilizeaza pompe de apa care pot sa faca fata unor substante mai solide, spre exemplu acestea pot fi utilizate in irigatii, pentru a drena zone putin inundate, etc.

Cat timp functioneaza aceste pompe de apa

Daca vorbim despre pompe de apa bine intretinute, acestea vor fi perfect functionabile ani de zile, iar majoritatea dintre ele vor avea si o garantie la achizitionare. De asemenea, in cazul in care aveti intrebari legate de pompe de apa achizitionate, nu ezitati sa le adresati furnizorului dvs.

Ofertele de pompe de apa de la www.agromoto.ro sunt numeroase; este important sa o alegeti pe cea potrivita nevoilor dumneavoastra, astfel incat aceasta sa va fie utila pe termen lung si sa indeplineasca exact functiile de care aveti nevoie.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.