Despre sisteme ventilatie si HVAC

sisteme ventilatie

Indiferent ca vorbim de spatii de birouri sau de centre de productie, necesitatea filtrarii si a procesarii aerului este prezenta in toate situatiile. Hoval este lider in oferirea de solutii personalizate pentru sisteme ventilatie si instalatii HVAC. Dorim ca fiecare solutie pe care o oferim sa fie perfect pliata pe nevoile clientului, astfel incat sa putem oferi o solutie completa si rentabila pentru orice tip de spatiu, fie el pentru birouri sau spatiu industrial.

Toate tipurile de sisteme ventilatie includ functii si module pentru controlarea tuturor factorilor ce tin de calitatea aerului si de comfort. Sistemele de circulare a aerului pleaca de la modele simple, pana la variante destinate mediului industrial si profesional.

Factorii de calitate ale unor sisteme ventilatie

Se cunoaste faptul ca nivelul de calitate al aerului dicteaza factorul de comfort. Acest lucru il putem constata in zilele caniculare de vara in care gradul de umiditate este foarte crescut. Atunci, corpul uman nu isi mai poate regla temperatura prin transpiratie, deoarece aceasta nu se mai evapora. Rolul unor sisteme ventilatie este acela de a regla in mod corect si constant temperatura dar si gradul de umiditate (la unele modele) astfel incat, in incinta respectiva, calitatea si temperatura aerului sa fie la valori optime.

Ventilatia este foarte importanta, mai ales in spatiile industriale, unde deseori se lucreaza si cu substante ce pot provoca neplaceri sau chiar prezinta un risc toxic. Fara o buna ventilatie, aerul din incinta poate deveni greu de respirat. Tocmai de aceea este esential ca incinta respectiva sa fie prevazuta cu sisteme ventilatie care sa asigure o buna circulatie a aerului.

Ei bine, temperatura aerului, alaturi de umiditatea sa pot face suportabile atat zilele caniculare cat si cele cu ger. Daca pentru apartamente si case exista sisteme de incalzire si de aer conditionat, pentru spatiile inchise de mari suprafete exista sisteme ventilatie si alte solutii tip HVAC. Acestea pot regla temperatura din interiorul incintei astfel incat aceasta sa fie constanta. Fie ca vorbim de racirea aerului sau de incalzirea acestuia, ambele functii sunt indeplinite de catre aceste instalatii.

Sisteme ventilatie profesionale si de calitate pentru orice spatiu

Hoval va pune la dispozitie o paleta completa de solutii dedicate climatizarii si controlului aerului din incinte de mici dimensiuni si medii, sau pentru spatiile industriale mari. Acestea pot fi echipate si cu accesorii si sisteme ventilatie ce pot oferi un control automat al aerului din interiorul incintei. Astfel, prin intermediul unor senzori si a unor instalatii de automatizare se poate obtine practic autonomia, fara sa mai fie necesara interventia omului.

Oricare ar fi tipul de incinta pentru care doriti sa achizitionati sisteme ventilatie , Hoval va sta la dispozitie prin siteul www.hoval.ro cu solutii complete pentru controlul aerului, cum ar fi sisteme ventilatie  de tip aeroterma, aer conditionat, dar si cu accesorii si sisteme inteligente pentru controlul acestor instalatii. Echipa noastra de specialisti va sta la dispozitie pentru a va ajuta atat in alegerea solutiei perfecte, cat si in timpul procesului de proiectare si montare a instalatiei. Asadar, nu ezitati sa ne vizitati daca aveti nevoie de solutii complete pentru climatizare, ventilatie si nu numai.

Related Posts

Aboneaza-te

Alege sa primesti ultimile articole postate de noi chiar la tine pe email.